Almanya'da eyaletler birbirine girdi: Sizlere parayı biz veriyoruz!

Almanya'da enerji krizi eyaletler arası gerilime neden oldu.

Almanya'da eyaletler birbirine girdi: Sizlere parayı biz veriyoruz!
Almanya'da eyaletler birbirine girdi: Sizlere parayı biz veriyoruz!
GİRİŞ 26.09.2022 10:12 GÜNCELLEME 26.09.2022 10:13
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Enerji krizi Almanya'da gün geçtikçe yeni problemler ortaya koyuyor. Bu kez ülkenin kuzey eyaletleri ile güneyi birbirine girdi.

Almanya'nın kuzeyindeki Schleswig Holstein, Mecklenburg Vorpommern ve Aşağı Saksonya eyaletleri, ülkenin yenilenebilir enerji yükünü taşıdıklarını belirtik, enerjinin eyaletlerinde daha ucuz olması gerektiğini savundu

SABOTAJ SUÇLAMASI

Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Enerji Bakanı Olaf Lies, "Enerjiyi üretiyor ve üretildiği yerde yaşıyorsam, bu enerji orada daha ucuz olmalı. Kuzey, yıllardır enerji geçişinin yükünü taşıyor" dedi. Schleswig Holstein'ın Enerji Bakanı Tobias Goldschmidt ise, "Bavyera 15 yıldan fazla bir süredir elektrik şebekelerinin ve rüzgâr enerjisinin genişlemesini sabote etti" diye konuştu.

FATURA DÜŞÜK OLMALI

Goldschmidt yenilenebilir enerji yatırımlarını neden omuzlamak zorunda olduklarını sordu.

Mecklenburg Vorpommern Enerji Bakanı Reinhard Meyer, "Yenilenebilir enerjilerin yaygınlaşmasında büyük bir paya sahip eyaletlerin en yüksek elektrik fiyatlarıyla baş etmek zorunda kalması söz konusu olmamalı" dedi. Bakan, "Enerji fiyatında dezavantajlıyız" çıkışı yaptı.

9 MİLYAR EURO ÇIKIŞI

Kuzey eyaletleri, ülkenin iki enerji bölgesine bölünmesini isterken, ülkenin güneyindeki Bavyera Eyaleti'nin başbakanı Markus Söder'den sert tepki geldi. Sabah'ın haberine göre, Söder, "Bavyera, eyaletler arası mali eşitleme için dokuz milyar euro ödüyor" şeklinde eleştirilere yanıt verdi.

Söder, Bavyera'nın esas olarak kendi çevreye uygun yeşil elektriğini sağladığını savundu. Söder'in 9 milyar euro savunması ise 'Farklı konuları karıştırıyor' diye eleştirildi.

İSTİHBARATTAN 'TOPLUMSAL KRİZ BÜYÜYEBİLİR' UYARISI

Almanya'da Federal Kriminal Dairesi (BKA), artan enerji ve gıda fiyatları ile nedeniyle iç güvenliği bozacak toplumsal olayların baş gösterebileceği konusunda uyardı.

Tagesspiegel gazetesinin haberinde, nüfusun önemli bir kısmının, siyasi kararlar nedeniyle varlıklarının tehdit altında olduğunu hissetmeleri durumunda Kovid tedbirleri protestolarına benzer bir durum beklenebileceği ifade edildi.

KAYNAK: SABAH
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 40
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak Allah'ın ( CC ) işine, sen Almanya süper diye mülteci ol, iltica et. Almanya karışıp ekonomisi çöksün. Şimdi daha kuzeye İsveç ve Finlandiya'ya doğru yola çıkma zamanı.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizi korusun gurbette caresiz kaldik sucu bize atiyorlar irkci lar normal almanlar sessiz bize destek olmuyorlar görmezden geliyorlar türkiye almanyada yasayan vatandaslari icin tesvik paketi hazirlali ülkelerine döne bilmeleri icin felaket bizim basimiza patlamadan önce almanyayi terk etmek gerekiyor nazi ler cok tehlikeli her yeri eline gecirmisler polis teskilatindan Verfassungschutz a kadar bnd den doktor ögremen devlet daireleri orduyu bile ele gecirmisler normal almanlar gene sesiz her an nazi darbesi olma ihtimali var operasyon Walküre benzeri ama nazi lehine
    Cevapla
  • Hamdeden 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee etme bulma dünyası bu
    Cevapla
  • Sinirli adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Uleen düşmanlar, birazda siz uğraşın kendi derdinize düşün fesatlar sizi , kötü niyetliler ,sonunuz beter olsun düşman illetleri
    Cevapla
  • trk 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde de çok farklı değil, yıllardır fatura ödemeyen kaçak kullananın cezasını ,vatandaşlık görevini yerine getirenler ödüyor.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    Para varsa işin içinde babasını dahi boğazlar lar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle