BAE ile Almanya arasında dizel anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) şirketinin 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaştığı ifade edildi.

GİRİŞ 25.09.2022 19:36 GÜNCELLEME 26.09.2022 12:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Körfez turu kapsamında ülkesini ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Görüşmede, BAE ve Almanya arasında kapsamlı stratejik ortaklığı geliştirmek için iş birliği yolları, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ve Almanya Başbakanı Scholz'un da katıldığı törende iki ülkenin ilgili yetkilileri ve şirketleri arasında enerji alanında bir dizi anlaşmaya imza atıldı.

BAE ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman enerji şirketi Hoyer arasında 2023 yılında aylık 250 bin tona kadar dizel yakıt temin edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

ADNOC ile Alman enerji şirketi RWM arasında imzalanan anlaşmaya göre de, BAE ulusal petrol şirketinin Alman şirkete sıvılaştırılmış doğal gaz tedarik edeceği, ilk sevkiyatın 2022 sonunda yapılacağı aktarıldı.

Körfez turu çerçevesinde dün Suudi Arabistan'a giden Almanya Başbakanı Scholz, bugün de BAE'deki temaslarının ardından Katar'a geçti.

Alman medyasında Scholz'un enerji alanında görüşmeler ve anlaşmalar yapmak üzere Körfez turuna çıktığı haberleri yer almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Va tan daş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani hükümetin akaryakıtta dahli yoktu yoksa kim bu fiyatları indirmeyen epdk kime için çalışıyor bal gibi de var enflasyon la mücadele böyle olmaz rakamlara enflasyon düşmez
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlari sevmezler umarim müslüman gazi diseli alman müslüman dostlugunu tetikler
    Cevapla
  • Tüccar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece dizelmi lng gaz anlaşmasıda oldu hem kanada israil arab birliği cezayir norveç anlaşma yaptı adamlar önümüzdeki iki iüç seneyi garanti altına aldılar herifler tiko peşin para var rahat rahat pazarda alışveriş yapıyorlar olay bu kadar basit yok yarın veren kredi aç peyderpey verem yok para bir yana mal bir yana tüccarlar iyi bilir alaveresiz dalaveresiz alış veriş
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi boş ABD Karar vermiş Almanya batacak
    Cevapla
  • Hanifi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani dizel yasaklanıyordu??!!..
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    2030 dan sonra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle