Savunmada yeni sayfa! Türkiye geliştirdi! Teslimatlar başladı

Türk savunma sanayisindeki yerlileştirme çalışmaları kapsamında üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombalar Hava Kuvvetlerinin kullanımına sunulmaya başlandı.

GİRİŞ 25.09.2022 19:21 GÜNCELLEME 25.09.2022 21:21
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, savunma sanayisinde kritik alanlardaki yurt dışı bağımlılığı sonlandırmaya yönelik çalışmalarda yeni başarı elde edildi.

TÜRKİYE'DEN ÖNEMLİ ADIM

Yerli imkanlar ve milli teknolojiler kullanılarak 1 yıl gibi kısa sürede kurulan ve geçen yıl faaliyete geçen Enerjetik Malzemeler Üretim Tesisi'nde, ithal edilen, zaman zaman temininde güçlükler çıkarılan yüksek infilaklı patlayıcılarda (mühimmat), roket başlıklarında ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan RDX, HMX ve CMX gibi kimyasalların üretimine başlandı. Türkiye bu sayede yeni nesil patlayıcı üretim kabiliyetinde önemli adım attı.



Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ), yerli olarak üretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nüfuz edici bombaların teslimatına bu ay başladı. Şirket, Hava Kuvvetlerine kısa sürede 100'den fazla teslimat gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan tesis, 25 milyon dolarlık yatırımla kuruldu ve yıllık 200 ton üretim kapasitesi bulunuyor.

NÜFUZ EDİCİ BOMBA

Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliği taşıyan "nüfuz edici bomba", MKE AŞ tarafından üretiliyor.



"Sığınak delen" olarak da bilinen nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı ve ardışık delici harp başlığı teknolojisiyle görev yapıyor.
Nüfuz edici bomba, düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme kabiliyeti, ön delici tasarımda kullanılan önceden şekillendirilmiş parçacıklarıyla ikincil hedeflere karşı yüksek etkinliği, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme, programlanabilir ateşleme zamanları özellikleriyle farklı güdüm kitleriyle kullanılabiliyor.

Bomba, mühimmat depoları, yer altı petrokimya depoları, sığınaklar, uçak hangarları, komuta kontrol merkezleri, uçak pistleri, barajlar, köprüler, kritik binalar, alan hedefleri, radar antenleri, sabit füze bataryaları, endüstriyel tesisler ve park halindeki uçaklar gibi hedef ve tehditlere karşı etkinlik sağlıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Halkdan biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerekli teknoloji becerisine sahip olan Türkiye için artık sürekli yeni birşey üretmek çok kolay hale geldi,bunu bilen Amerikada bize önleme yapmak için herşeyi deniyor bize birkaç yıl daha dokunmazsalar süper güç olmamız kaçınılmaz bir son olacak ve yaşasın zalimlar için ölüm diyeceğiz o zaman dünyaya adalet ve barış gelecek açlık ve açlıkdan ölmek tarih de kötü bir anı olarak kalacak.
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    İcraat bunlar işte. Lafa değil İcraata geleceksin .....
    Cevapla
  • Başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve AB Ukrayna’yı nasıl kullandı ve sahipsiz bıraktı ise Yunan’a da aynı şeyi yapacak.Dört günde Atina’ya ineriz evvelAllah.Bunu yapacak güce sahip olduğumuza inanıyorum.
    Cevapla
  • TDT 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin bitmede ABD biterse dünya için felaket olur Nokta
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    chp'nin eline geçerse metrobüslere benzer. Havada birbirine çarpar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle