Gaziantep'te tarıma 75 milyon liralık yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'GAP küçük ölçekli sulama işleri programı Gaziantep projeleri' imza törenine katıldı.

GİRİŞ 25.09.2022 10:45 GÜNCELLEME 26.09.2022 12:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 75 milyon liraya mal olacak olan sulama projesi ile 103 bin dekar alanın yeniden sulanmaya başlayacağını söyledi.
İmza töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Mustafa Varank, protokolü imzalanan proje ile Gaziantep'te tarımsal ürün kalitesi ve veriminin artacağını dile getirdi. Varank, "Bu projenin 60 milyon lirasını GAP İdaresi olarak biz karşılayacağız ve 103 bin dekarlık arazi doğru bir şekilde sulanmaya başlayacak. Çiftçilerimizin ürünlerinde katma değeri artıracağız" diye konuştu.

35 BİN DEKAR

Törenin ardından Nizip ilçesine de giden Bakan Varank, 5 megavatlık Hancağız Güneş Enerji Santrali'nin açlış törenine katıldı. Varank, "Çok verimli olan bu topraklarda yeterli sonucu alamıyoruz. Verimi arıtmak için çiftçimizin sulama sorununu çözmemiz gerekiyordu. Bu kapsamda güneş santrali projesini hayata geçirdik. Bakanlık olarak buraya 30 milyon lira katkı sağladık. Bu santralle sulama ve elektrik maliyetlerinin tamamını karşılayacağız. 35 bin dekarlık arazide elektrik faturası bu bölgeye gelmeyecek" dedi.

EKONOMİ 3.5 KAT BÜYÜDÜ

20 yılda Türkiye'de büyük bir devrim yaptıklarını belirten Bakan Varank, "Türkiye ekonomisini 3.5 kat büyüttük, milli geliri artırdık. İnşallah dünyadaki türbülansı da atlatacağız, sıkıntıların yaşandığı dünyada Türkiye gemisini yine biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rotada tutacağız" dedi.

Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Asya ve New York'taki temaslarında liderlerle bir araya geldiğini hatırlatarak, Avrupalıların gündeminde enerji krizi olduğunu ve Türkiye ile ortak çalışma yapmak istediklerini ilettiklerini söyledi.

KAYNAK: SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ülke geneli için 1 yıl önce Şikayet Et
    Çifçi destekleri ayni değil nakti verilmeli iki gariban çifçinin alacağı üç kuruşu onuda perişan ederek destek verilmeye çalışılıyor asıl takip etmeniz gereken bu işte büyük oynayanlar bankalardan büyük çifçi kredisi çekip başka şeye harcayıp ödemeyenler altta gariban çifçi değil rezil etmeyin
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    super puroje her ıle ılçeye yapılmalı gunes rusgar dalga enerjılerı traktorde oteve ındırımı tarla ıkıpmanları destek acıl cıkmalı elektırıklı traktor acıl serı uretıme geçmelı
    Cevapla
  • Gaziantep 1 yıl önce Şikayet Et
    traktörlerdeki kredi faizleri silinmeli
    Cevapla