Komşular sıraya girdi: Türkiye'nin doğal gaz ihracatında yüzde 302 artış

Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı gelecek yılın ilk çeyreğinde evlere ulaştırmak için hazırlanan Türkiye, diğer yandan karadaki sahalarında da doğalgaz üretimine devam ediyor.

Komşular sıraya girdi: Türkiye'nin doğal gaz ihracatında yüzde 302 artış
Komşular sıraya girdi: Türkiye'nin doğal gaz ihracatında yüzde 302 artış
GİRİŞ 25.09.2022 06:51 GÜNCELLEME 25.09.2022 06:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

GAZBİR verilere göre, üretilen doğal gaz miktarı, haziran ayında 30 milyon metreküp oldu. Üretilen gazın yüzde 96’sından fazlası, daha önceki dönemlerde olduğu gibi Tekirdağ, İstanbul ve Kırklareli’ndeki sahalardan çıkarıldı. Üretim devam ederken, yerli gazın ihracatında ise önemli bir artış yakalandı.

YÜZDE 302 ORANINDA ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan’a toplam 55 milyon metreküp doğalgaz ihraç eden Türkiye, bu yılın aynı dönemde sadece Yunanistan ve Bulgaristan’a 221 milyon metreküp ihracat gerçekleştirdi.

Böylece, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ihraç edilen doğalgaz yüzde 302 oranında artmış oldu. Haziran ayında doğalgaz tüketimi ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 (820 milyon metreküp) azalarak 3,05 milyar metreküp oldu.

Bu oran içerisinde, konutlarda tüketilen gaz geçen yıla kıyasla yüzde 4 artarken, sanayide yüzde 5, santrallerde yüzde 42 azaldı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ki düşsün herşey felaket devlet 1koyuyor. İcerdekiler 100
    Cevapla
  • verme 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a gaz vermeyelim.
    Cevapla