Alman BASF’nin 10 milyar avroluk tesisi, Çin’de üretime başladı

Alman kimya devi BASF SE, Güney Çin'in Guangdong Eyaleti, Zhanjiang şehrinde bulunan Verbund tesisinin ilk tesisleri üretime başladı.

Alman BASF’nin 10 milyar avroluk tesisi, Çin’de üretime başladı
Alman BASF’nin 10 milyar avroluk tesisi, Çin’de üretime başladı
GİRİŞ 24.09.2022 13:02 GÜNCELLEME 24.09.2022 14:02

Zhanjiang’daki açılış töreninde, BASF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Martin Brudermuller, merakla beklenen BASF Zhanjiang Verbund sitesinin resmi olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Yaklaşık 9 kilometrekarelik bir alanı kapsayan ve 2030 yılına kadar toplam 10 milyar avroluk (yaklaşık 9,93 milyar dolar) yatırımın yapılacağı tesis, BASF’nin bugüne kadarki en büyük yatırımı olma özelliği de taşıyor.

Çin’in ağır kimya endüstrisindeki tamamen yabancı sermayeli ilk proje olan Zhanjiang Verbund tesisi, karmaşık uluslararası durum ve Kovid-19 salgınından bağımsız olarak Çin'in daha geniş açılımı ve Çin ile Almanya arasındaki kazan-kazan işbirliği için yeni bir paradigmayı temsil ediyor. 

Plana göre, ilk tesisler yıllık 60 bin ton mühendislik plastik bileşeni üretimi sağlayacak. Bu, BASF’nin Asya-Pasifik bölgesindeki toplam mühendislik plastikleri üretimini yılda 420 bin tona çıkaracak.

New Verbund China’nın kıdemli başkan yardımcısı Haryono Lim, üretim kapasitesinin özellikle otomotiv, elektronik ve yeni enerjili araç endüstrilerindeki müşterilerden gelen artan talebi daha iyi karşılayacağını söyledi. Verbund sahasının inşaatının 2030 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Tam olarak faaliyete geçtiğinde, yılda 60 bin ton mühendislik plastiği bileşiği, 1 milyon ton etilen ve çeşitli petrokimyasallar, ara ürünler ve diğer ürünler üretecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.