Edirne'ye kışlık alışverişi için akın ediyor

Bulgaristan’ın Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde resmi tatili fırsat bilen Bulgar vatandaşlar, yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaçlarını karşılamak için Edirne’ye akın etti.

Edirne'ye kışlık alışverişi için akın ediyor
Edirne'ye kışlık alışverişi için akın ediyor
GİRİŞ 24.09.2022 13:27 GÜNCELLEME 24.09.2022 13:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş doğalgazsız kalacak Avrupa ülkeleri arasında bulunan Bulgaristan vatandaşları, yaklaşan kış mevsimi öncesi bot, mont, kazak gibi ihtiyaçlarının yanı sıra battaniye, yorgan gibi ev eşyalarını da Edirne’den almaya başladı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne’ye alışverişe gelen Bulgar turistler, esnafın yüzünü güldürüyor.

Bulgar ve Yunan turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte pazarda kaban, kazak, hırka ve bot ve mont gibi kışlık ürünleri satın almaya başladı. Eylül ayı ile birlikte havaların soğumaya başlamasının ardından pazarda kabandan, bota, ayakkabıdan, kazağa kadar birçok ürün tezgâhtaki yerini aldı.

EDİRNE'YE AKIN EDİYORLAR

Yaz aylarında sınır kapılarında yaşanan gurbetçi yoğunluğu dolayısıyla kente gelemeyen Bulgar turistler kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ihtiyaçlarını karşılamak için Edirne’ye akın ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kente gelerek çarşı ve pazarda tezgâhları didik didik eden Bulgar turistler, aldıklarını araçlarının bagajlarına yerleştirip kentten ayrılıyor.
Ayakkabıdan, çantaya, kışlık kazaktan, monta kadar her ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke vatandaşları, pazar esnafının yüzünü güldürüyor.

Bulgaristan’dan gelen Musa Musalova, “Şampuan aldık, giysi aldık ne gördüysek aldık. Domates, salata, patates ne ihtiyacımız varsa aldık” dedi.

KIŞLIK ALIŞVERİŞİ İÇİN GELİYORLAR

Kış mevsimi başladığını belirten Pazar esnafı Yusuf Kul, “Tüm Bulgar vatandaşlarımız kışlık alışverişini yapmaya başladı. Burada baya yoğunluk var. Bu ara hepsi kışlık ihtiyacını almak için Edirne’ye geliyor. Mont, ayakkabı gibi kışın kullanacağı ihtiyaçlarını alıyorlar” dedi.

Bulgar vatandaşların tüm alışverişlerini Edirne’den yaptığını belirten Metin Reze, “İşlerimiz hareketlenmeye başladı. Bundan sonra da inşallah böyle devam eder. Ayakkabı, bot, mont, eşofman, takım, pantolon gibi çeşitleri alıyorlar” dedi.
Bulgaristan’dan gelen Melek Bent, “Perde, ayakkabı ve çocukların ihtiyaçlarını aldık. Kışlık alışverişimizi de Edirne’de yapacağız” dedi.
Kışlık alışverişimizi yapacaklarını söyleyen Yakup Durmaz, “Şimdilik çocukların ihtiyaçlarını aldık. Yavaş yavaş ihtiyaçlarımızı almaya başladık. Ev ve kışlık ihtiyaçlarımızı alıyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İş kapısı oldu artı eksi ne ne degil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlama getirilmeli biz de pahalılık oluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman ilk zenginler savaştan kacar ve ilticacı olurlar. Avrupada yaşayan bir gurbetci olarak ukranya ve suriyelilerin zenginleri geldi , sonra yavaş yavaş garibanları ama sorarsan ikiside ilticacı biri villada lüks arac biri sosyal sırasında karnede
    Cevapla
  • Sepet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Bulgarmi:)) ukraynali avrupa parasi ile zengin olmuşlarda orada.Siz ukraynaya aciya durun şişlide luks sitelerde avrupa arabalariya otoparklardan çikan ukraynalilarla dolu
    Cevapla