Kış sezonu öncesi terzilerde yoğunluk başladı

Yaklaşan kış öncesi vatandaşlar önceki yıldan kalma kışlık kıyafetlerini terzilere teslim ediyor. Terziler ise talebe yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

Kış sezonu öncesi terzilerde yoğunluk başladı
Kış sezonu öncesi terzilerde yoğunluk başladı
GİRİŞ 24.09.2022 00:39 GÜNCELLEME 24.09.2022 00:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerindeyken birkaç derecelik ani düşüşle sonbahara giriş yaptı. Vatandaşlar ise aldığı yeni kıyafetlerin yanında, önceki sezondan sakladığı kışlık kıyafetlerini yeniden giymek için çıkarmaya başladı.

Eski kıyafetleri bol veya dar gelenler, fermuar ve düğmeleri yıprananlar ise tamir ettirmek için terzilerin yolunu tutuyor. Terziler ise yoğunluğa yetişmek için yoğun mesai harcıyor. Terziye sökülen eski montunu tamire getirdiğini söyleyen Emine Taşkın, yıprandığını fark ettiği başka eski kıyafetlerini de zaman zaman tamir ettirdiğini söyledi.

Sinop’ta terzilik yapan Nihan Çil, bu yıl özellikle önceki yıllara göre daha çok kişinin eski kıyafetlerini tamire getirdiğini ifade etti. Çil, “Kış yaklaştı bizim işler çoğaldı. Alım gücü az olduğu için millet tamire daha çok yoğunlaştı. En çok pantolonlarını ve montlarını tamir ettiriyorlar. Bütün kıyafetler de geliyor, biz de yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çoğunlukla zayıfladıkları için daraltma yapıyorlar, kilo alanlar genişletiyor, fermuarları bozuluyor, montlarını daraltıyorlar” diye konuştu.

30 yıldır terzilik yapan Yavuz Çelik ise yoğun bir döneme giriş yaptıklarını belirterek, “Okullar açıldı, kış geldi kışlıklar da çıktı. Böyle olunca bu dönemde yoğunluk oluyor. Kışlık montlar, kabanlar, yağmurluklar bozuk oluyor bazı yerleri arızalı oluyor. Kış geldiği için yatak altlarından çıkıyor bunlar, eksiği gediği varsa tamamlıyoruz. Zayıflamış olanlar oluyor, daraltıyoruz. Tabii, şu anda bir pahalılık var eski kıyafetleri tamir ediyoruz, insanlar eski kıyafetleri daralttırıp giyiyorlar. Yeni almaktan imtina ediyorlar. Daraltma, kısaltma oluyor, varsa bir arızası fermuarını yeniletiyorlar. Kışlıklar çıktığı için eksikler de ortaya çıkıyor. Bu da bizlerde yoğunluk oluşturuyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    yama yama giy yeniye güç yetmiyor 80 lere döndük valla
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abartma yaaa sende normal kaban al
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaban 700/ 1000 TL. Asgari ücret 4 kişilik aileye standart marka 4 kaban alsa gitti 4500 TL si. Kaldı 1000 TL. Eskilerden idare ediyoruz.
    Cevapla
  • İşgüzarsınız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki her sene kaban alırdın kaliteli bir kaban minimum 10 sene giyilebiliyor....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni kıyafet almak yerine eskileriniz kullanın demek medya aracılığıyla tebrikler valla çok üst akıl işi bu haber
    Cevapla