Shell petrol koridorunda 265 kaçak rafineri var: Ülke milyarlarca dolar zararda

Bakan Sylva, ülkede çok sayıda kaçak rafineri olduğuna işaret ederek, "Nijerya'da devam eden vandalizm ve petrol hırsızlığını ülkenin ekonomisini olumsuz etkiliyor' dedi.

GİRİŞ 23.09.2022 15:51 GÜNCELLEME 23.09.2022 16:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, Nijerya'daki Shell Petrol Geliştirme Şirketi'nin (SPDC) petrol koridorunda yaklaşık 265 kaçak rafinerinin bulunduğunu söyledi.

Vandalizm ve petrol hırsızlığının Nijerya'nın günde bir milyon varilden daha az ham petrol üretmesine yol açtığının altını çizen Sylva, hükümetin, yatırımcıların sektöre olan güvenini artırmak üzere sorunu çözmek için muhataplarla iş birliği içinde olduğunu aktardı.

Nijerya hükümeti, daha önce ülkede petrol hırsızlığı nedeniyle yılda 4 milyar dolar zarar edildiğini açıklamıştı.

NİJERYA, DÜNYADA EN FAZLA PETROL REZERVİNE SAHİP 8. ÜLKE

Tespit edilen petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyanın en fazla petrol rezervine sahip 8. ülkesi ve petrol ihracatı bakımından da 6. sırada yer alıyor.

Ülkenin petrol yataklarının bulunduğu Rivers ve Delta bölgesinde günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yapılabileceği ancak silahlı grupların sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitenin kullanılamadığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 30
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin yeraltı kaynakları olarak en zengin kıtası Afrika. Lakin açlığın sefaletin ve kıtlığın merkezide Afrika. Sebep ney?siyonist kafırlerin ve uşakları emperyalist devletlerin orayı sömürmesi.Bu düzen değişmeli. Dünyada Adaleti dağıtan bir düzen gelmeli.Dünyaya yeni bir nizam şart.
    Cevapla
  • ÜÇ HİLAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Yedirmeyin kardeşim artık uyanın biraz uyanık olun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerden daha büyük hırsız mı var Nijeryalı hırsızlar kendi petrolünü çalıyor
    Cevapla
  • Aksaray'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Nijerya da da CHP varmış... Kendine çalmaz, ABD'ye beleşe uşaklık yapar..
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim komşuda bizim bahçeden ne bulursa çalıyor işine yarayacak malzemelerimden tanıdıklarım vardı oradan biliyorum kendisinde ,birde mahallede benim alehine koalisyon oluşturmuş galiba hırsızlığını dile getiririm diye.Gerçeklerin ortaya çıkmak kadar net bir aliskanligi vardir .Sehelin petrolunu falanlarda cikar ortaya .Hirsizlihin buyugu kucugi olmaz .
    Cevapla
  • Ertugrul Sariaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum öyle degil. komşun bütün bahceni calsa, sen arasira gidip kendi bahcenden elma alsan ve komsun seni hirsiz olarak ilan etse, nasil bulurdun?
    Cevapla
  • xetr 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa çalmıştır. özellikle fransa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle