Çiğ süt ödemeleri bugün hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: "255 bin üreticimize yönelik, 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon lira destekleme tutarını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz." dedi.

GİRİŞ 23.09.2022 15:28 GÜNCELLEME 23.09.2022 16:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kars'ta Peynir Festivali ve Peynir Müzesi açılışında konuştu.

Bakan Kirişci süt üreticilerine yönelik şu müjdeyi verdi:

"Türkiye genelinde 255 bin üreticimize yönelik, 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon lira destekleme tutarını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu ödemeyle birlikte 2022 yılında süt üreticilerimize ödediğimiz toplam destek tutarı 2 milyar 880 milyon lirasına ulaşmış oluyor. Buna ilave olarak bakanlığımızca Türkiye genelinde süt üreticilerine 15 Mayıs'tan 30 Eylül'e kadar litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 kat artırarak 50 kuruş olarak ödeyeceğiz."

Müjdelerin devam ettiğini anlatan Kirişci şöyle devam etti:

" 15 Mayıs-30 Haziran dönemi prim desteği de litre başına 30 kuruş olarak ekim ayı içerisinde üreticilerimize ödenecektir. Bütün bu desteklerimizle inşallah özellikle bitkisel üretimden sonra hayvansal üretimde de üreticilerimizin yanında olduğumuzu  göstermeye devam edeceğiz. "

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    hollanda ve ingilterede süt fiyatı yuzde elli artmış..köyden parekende 10 tl alıyorum..toptanı 7/8 tl..yagını al kaymagını al..pakette 12 tl..su ve sütün yagından kaymagından kalan..gecen sene karstan 40 tl yr prynir alıyordum..160 olmus..(4 misli..sanırsın enflasyon yuzde 400)x kişi 350 satıyor bir ürünü yan taraf 300 e en yan 250 ye..kim ne çakallık yaparsa kendine yapar.
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    bu destekleme primleri ne işe yarıyor. sütün litresi 20 liraya dayandı. süt fiyatları düşsün diye verilmiyor mu. bu destekleme primleri bizim vergilerden veriliyor. ozaman biz süte kac lira oduyoruz. kontrolsüz destekleme primi vermeyin kardeşim. kimin parasını kime nasıl bir prosedür ile veriyorsunuz.
    Cevapla
  • Bilinç yok ki 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha desteğin ne işe yaradığını bilmiyorsunuz çifçinin maliyetini düşürmek amaçlı o destek olmasa 30 lira alırsın marketten sütü marketlerin fahiş fiyatı olmasa neredeyse süt bedavaydı oandemi öncesi desteğe itiraz eden vatandaş aklını yitirmiş olmalı yanlış yardıma itiraz ediyorsunuz
    Cevapla
  • Yuksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Neler veriliyor onların önüne geçilmesi gerek boş paralar devletimize hep zarar babası oluyor formüle boşan al parayı yeşil kar veriliyor al parayı kömürü nasıl olsa devlet veriyor çalışmıyor bile nasıl olsa 65 yaşında karı koca emekliden fazla alıyor
    Cevapla
  • O çifçi değilmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nakti veriliyorda gübre mazotu niye ayni yapacaksınız kime hizmet edecek sadece çifçiyi zora sokacak
    Cevapla
  • Yani 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede ticaret ahlakı bozulmuş bunlarda tüccarın eline düşürecekler çifçiyi
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ..Zaten 2-3 seneye teşvik verecek sütcü kalmayacak.Bu paralarda cepte kalır.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Destek veriliyor ama markette süt fiyatı düşmüyor. aksine artıyor. nereye gidiyor bu destekler.
    Cevapla
  • Reçber 1 yıl önce Şikayet Et
    Marketçiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle