Akın akın Türkiye'ye geliyorlar! Tek yön için 70 bin TL ödeyen var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi askeri seferberlik ilan etmesinin ardından halk Rusya'yı terk etmeye başladı. Akın Akın Türkiye'ye tatile gelmeye başlayan Rus vatandaşlar tek yön uçak bileti için 70 bin Türk Lirası ödüyor.

GİRİŞ 23.09.2022 09:42 GÜNCELLEME 23.09.2022 10:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile devam eden savaş sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir'in Putin'in dün kısmi seferberlik ilan edildiğini açıklamasının ardından ülkeden ayrılanların en çok tercih ettiği kentlerin başında Antalya geliyor.

Türk Hava Yolları'nın Moskova başta olmak üzere bu ülkeye neredeyse tüm seferleri dolarken, diğer hava yolu şirketlerinde de yer kalmadığı belirtiliyor.

Rusya'dan Antalya'ya turist getiren tur operatörlerinin yetkilileri, 18- 65 yaş arası askere elverişli kapsamdaki erkeklere bazı Rus hava yolu firmalarının bilet satış yasağı getirdiğini kaydetti.

TEK YÖN BİLET 70 BİN TL

Bilet fiyatlarının yoğun talebe bağlı ciddi arttığını aktaran tur operatörü firmaları yetkilileri, Türk Hava Yolları'na ait uçuşlarda Antalya'ya tek gidiş bilet fiyatının 70 bin TL'yi bulduğunu, birçok uçuş firmasında da 40-50 bin TL bandında olduğunu, ancak yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu kaydetti.

Turizm firmaları, 18- 65 yaş arası askerliğe elverişli Ruslardan tur paketi satın almış olanlara maliyetler çıkartıldıktan sonra iade işlemleri yapılacağını açıkladı.

21 Eylül öncesinde, tarifeli uçuş bileti almış olanlara da bilet ücretlerinin tamamen iade edileceği belirtildi.

KARAYOLUNU TERCİH EDİYORLAR

Antalya'da ikamet eden Rus vatandaşları ise yakınları ve tanıdıkları birçok ismin Antalya'ya gelmek için yola çıktığını, en çok talebin Antalya, İstanbul, İzmir illerine olduğunu kaydetti.

Rusların Antalya dışında Dubai, Gürcistan gibi başka ülke ve şehirlere de yöneldiği açıklandı.

Uçaklarda yer bulamayanların ise kara yoluyla araçlarıyla Antalya'ya gelmek için yola çıktığı belirtildi.

Antalya'ya tatile veya iş amaçlı gelen yaklaşık 30 Rus vatandaşının, Antalya Havalimanı'ndan bugünkü uçuşlarını iptal ederek uçağa binmedikleri de kaydedildi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler. Şimdiye kadar kim nereden geldiyse geri dönsün ülkesi için emek versin. Yönetimi kabul etmiyorsa yönetimini iktidarını değiştirsin. Bizimde hiç bir vatandaşımız hicbir yere sığınmak zorunda kalmasın. Demokrasiyi gereğince yaşatıp bir arada vatan topragimizda yasayalım. Birbirimizi incitmeden bugün sen karşı düşüncedeki kovarsan yarında kovulan sen olursun. Demokrasi en iyisi. yazısını almışsınız akit yazarı. O ne kadar bu vatanın sahibi ise onun gibi düşünmeyen herkesinde vatani. Etmeyin bu kadar. Dusmanlastirmayin halkı birbirine.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi tatilden bahsediyorsunuz siz. Gerçekleri daha ne kadar gizleyeceksiniz.70 bin lirayı bilet parası olarak veren adam tatilemi gelir.bu adamın ya antalyada evi var uzun süre gitmeyecek yada buradan ucuz yollu ev alacak sonra kirayı dolar olarak isteyecek Antalya'daki ev sahipleri aynısını yapmaya çalışacak ve Antalya'daki biz yabanci durumundaki kiracı Türk sığınmacılar Suriye yada Afganistan'a mecburi göç yapacağız adamların bir doları bizim 20 liramiz neyi saklamaya çalışıp tatile geliyorlar diyorsunuz
    Cevapla
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Anca şikayet mizmizlanma. Habire devletten bir şeyler bekleme. Memleket için gram faydanız yok. Bari huzur bozmayın.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gelen yabancılardan ne kadar para koparsak azdır .Bu gelenlee şişirin şişirebildiğiniz kadar fiyatları bunlara şişirin .Bunlara müstehak bizi adam yerine koymazlardı bizlerle çok uğraşmıslardı şimdi sıra bizde .Gelin Gelin Beğenmediğiniz Türk Milletine gelinde görün
    Cevapla
  • Köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    gelmesinler diyenler parmak kaldırsın
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    ve böylelikle ruslar sıcak denizlere inerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle