Cezayir, İtalya’ya ilave 10 milyar metreküp doğalgaz gönderecek

Cezayir Enerji Bakanlığı, İtalya’ya yıl sonuna kadar 10 milyar metreküp ilave doğalgazın gönderileceğini açıkladı.

Cezayir, İtalya’ya ilave 10 milyar metreküp doğalgaz gönderecek
Cezayir, İtalya’ya ilave 10 milyar metreküp doğalgaz gönderecek
GİRİŞ 22.09.2022 09:36 GÜNCELLEME 22.09.2022 09:36

Cezayir resmi ajansı APS’ye göre, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cezayir’in yıl sonundan önce İtalya’ya doğalgaz arzını 25 milyar metreküpe çıkarmayı planladığı belirtildi.

Cezayir’in İtalya'ya karşı yükümlülüklerini bugüne kadar 17,8 milyar metreküp gaz teslim ederek yerine getirdiği ve İtalya'ya ilk gaz tedarikçisi konumunu pekiştirdiğine vurgu yapılan açıklamada, İtalya’nın gelecek aylarda ilave 10 milyar metreküp doğalgaz alacağı belirtildi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 18 Temmuz’da ülkesinin İtalya’ya doğalgaz tedarik hacmini artıracağını duyurmuştu.

Cezayir, İtalya’nın Sicilya Adası'nı Tunus üzerinden Cezayir’e bağlayan ve yıllık maksimum 32 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip Trans-Mediterranean boru hattıyla İtalya'ya doğalgaz sağlıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.