Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız" dedi

GİRİŞ 21.09.2022 14:56 GÜNCELLEME 21.09.2022 15:44
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara’da "Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin konuşmasının devamında, "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim." dedi.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT sorununun Aralık ayında Meclise getirileceğini belirterek, "Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.

"EYT SORUNU ARALIK AYINDA MECLİSE GELECEK"

Bakan Bilgin, Aralık ayında ETY sorununun Meclise geleceğini belirterek, "Türkiye enflasyonun tahribatına karşı üretici ve esnafımızı koruyacağız. Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Esnafın kredi sorunu var. Esnafın karşı karşıya olduğu emeklilikle ilgili sorunu çözeceğiz.

Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımızın sorunu çözmek için de çalışmalar yapıyoruz. Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 188
  • Hıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Neden intibak yasasını çıkarmıyorsunuz Allah razı olsun
    Cevapla
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    mecbur yapacaksın. duyanda ekstra zam yapacak zanneder.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözüne dizine dursun derler. Senin gibilerin hakkından ECEVİT gelir de, olan tüm ülkeye olur o zaman.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    10 YILDIR 4/B SÜRESİZ SÖZLEŞMELiLERİN SORUNU NİYE HALEN ÇÖZÜİMÜYOR
    Cevapla
  • Elif nur 1 yıl önce Şikayet Et
    97 debreminde ecevit memurlara ve emekliye maas veremmedi.iraktan libyadan coggu devletlerden yardim geldide verdi.debremden sonra bu kanunu cikardi.bu akpartinin sucu deyil..debremden onceki sistemde .99 oncesi pirim gununu doldurdugunda emekli oluyofu yaşi beklemiyodu. Ayñi sisyeme donulmesi kazim .biz aavrupa ulkesi deyiliz.az paray la gecinmeye calisiyoruz.40 yasina gelince seker tansiyon gibi. Hastalik oluyo.zaten 45 ten sonrasini isede almiyolar.buyuzden cikmali eyt...99 oncesi sisteme geri donulmesi gerekiyo.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    DEMİREL diye biri vardı, hatırlar mısın? Yatacak yeri olmayan bu siyasetçi 1 oy uğruna 35 yaşında insanları emekli yaptı. Ülkenin gelecek 50 yılını ipotek altına aldı. Sonrasında ECEVİT’te son darbeyi vurdu. Bunlar neden konuşulmaz !!!
    Cevapla
  • CUmhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende eyt liyim.bence 99 öncesi sigortalı olanların yaşı 50 ye çekilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle