4,7 trilyon kübik feet doğal gaz keşfi! Sözleşme feshedildi

Etiyopya doğal gaz keşfi yapan Çinli şirketin sözleşmesini feshetti.

GİRİŞ 21.09.2022 16:09 GÜNCELLEME 21.09.2022 16:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Etiyopya, ülkenin doğusundaki Somali eyaletinde gaz ve petrol arayan Çinli POLY-GCL şirketinin sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Etiyopya Maden ve Petrol Bakanı Takele Uma, düzenlediği basın toplantısında, doğal gaz ve petrol arayan şirketin sözleşmeye ve planlara uygun çalışmadığını ve gereklilikleri karşılamadığını belirtti.

Uma, daha önce yazılı ültimatom verilen şirketin sözleşmesine bugün son verildiğini açıkladı.

Addis Ababa yönetimi, Calub ve Hilala sahalarında daha önce tespit edilen 4,7 trilyon kübik feet doğal gazı, inşa edilecek boru hattıyla Cibuti'ye taşımayı ve LNG olarak Çin'e ihraç etmeyi planlıyordu.

Başbakan Abiy Ahmed, Haziran 2018'de, şirketin deneme amaçlı günlük 450 varil ham petrol çıkarmaya başlayacağını duyurmuştu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 16
  • Köyün Delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürünün ABD'si, Çin'i, Avrupa'sı olmaz! Tüm sömürgecilerin beyinleri aynı biçimde işler!
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Çin'in ne mal olduğunu anlamaya başladı...
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalım çin kahrolsun İslam düşmanlarının kahrolsun zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • YANi 1 yıl önce Şikayet Et
    BİZ Çıkaralım
    Cevapla
  • Başdaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Habeşistan, 110 milyon nüfuslu, ülkenin % 70'i Hristiyan ve ilkel dinlere mensub, % 30 kadarı Müslümandır. Allah, hiçbir milleti nimetlerinden mahrum bırakmıyor. Geç de ola zengin, gaz ve petrol yatakları bulundu. Kan emici batılılar eliyle çıkarılırsa, yönetici kesime bir parmak bal yalatır, Habeş halkı ise avucunu yalayacak. Acaba biz ilgileniyor olabilmiş miyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle