Dr. Kıyamet Roubini korkuttu: SP 500 yüzde 40 birden düşecek

Krizleri bilen adam olarak tanınan Roubini, ABD ekonomisinde sert bir iniş beklediğini ve SP 500'ün yüzde 40 düşebileceğini öngördü.

GİRİŞ 21.09.2022 13:04 GÜNCELLEME 21.09.2022 14:20
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisinde ve küresel ekonomide 2022 yılı sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini söyledi.

Resesyonun 2023 yılında da devam edeceğini öngören Roubini, bunun S&P 500'de keskin bir düzeltmeyi beraberinde getireceğini de savundu.

Roubini Macro Associates Başkanı ve CEO'su olan Roubini, dün yaptığı açıklamada, bir resesyon durumunda S&P 500'ün yüzde 30 düşebileceğini belirtirken, "bir sert iniş" yaşanması durumunda S&P 500'ün yüzde 40 düşmesini beklediğini de ifade etti.

2008 global finansal krizini önceden tahmin etmesi nedeniyle "Dr. Kıyamet" olarak adlandırılan Roubini, ABD'de basit, yüzeysel bir resesyon yaşanabileceğini öngörenlere ise şirketlerin ve hükümetlerin yüksek borç rasyolarına bakmalarını tavsiye etti. Roubini, faiz oranları ve borç servis maliyetleri arttıkça "pek çok zombi kuruluş, zombi hane halkı, şirket, banka, gölge banka ve zombi ülkeler ölecekler. Böylece biz kimin çıplak yüzdüğünü göreceğiz" dedi.

Roubini demecinde, ABD ekonomisinde yüzde 2 enfasyon hedefini bir sert iniş olmadan gerçekleştirmenin Fed için "imkansız görev" olduğunu belirtirken, Fed'den bu hata 75 baz puan, Kasım ve Aralık'ta 50'şer baz puan faiz artırımı beklediğini de vurguladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 34
  • sancar 1 yıl önce Şikayet Et
    sp dediği gibi düşerse bizim borsa komaya girer,tabi ekonomimizde..
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Sp abd borsası...
    Cevapla
  • emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve parasını koruyan kollayan NATO dur. Artık son kozlarını oynuyorlar. NATO nun kellesini yunanistan da alacağızve sonra bay bay ABD emperyalizmi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sp ne kardeşim onuda açık yazın
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sp bilmiyorsan okuma o zaman takip etme kardeş
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gün gelcek abd enflasyonu yüzde 25 olacak ve dolar batacak sonra da abd batacak
    Cevapla
  • Herif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzından.bal.damliyor.inşallah
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah batsın zalım Amerika İslam aleminin düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle