HAVELSAN'ın geliştirdiği, tamamen yerli Sahil Gözetleme Yönetim Sistemi Türk karasularında kuş uçurmuyor. İnsan kaçakçılığı, sınır ihlalleri gibi yasadışı tüm hareketler ve deniz trafiği bu insansız gözcülerin radarına takılıyor.

HAVELSAN'ın geliştirdiği Sahil Gözetleme Yönetim Sistemi, denizlerdeki yasadışı hareketleri tespit edip hızlı müdahalede etkin rol oynuyor.

8 bin kilometrelik kıyı şeridi engebeli ve zorlu bir coğrafya. Sadece devriye ekipleriyle birkaç yüz metre ötedeki hareketleri izlemek zor ve zaman alıcı.

Tespit ve teşhis işlemi, sahillerde kurulan insansız radar istasyonları ile istasyonlara kurulan radarlar ve elektro optik algılayıcılarla sağlanıyor. Projede işbirliği yapılan tüm kamu kurumları denizlerdeki gemi hareketlerini takip edebiliyor. Alarm oluşturulan gemilere sahil güvenlik botları tarafından gerekli müdahale yapılarak, suç henüz girişim aşamasında engelleniyor.

Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de 4 izleme merkezi ve 12 radar istasyonu kurulu.

Bu insansız istasyonlarda toplanan veriler Ankara'daki Harekat Merkezine aktarılıyor. Türk sularındaki hareketler bu sistem sayesinde merkezden anlık olarak takip ediliyor. Proje tamamlandığında, denizlerdeki tüm aksiyon, ihlaller, trafik, yasa dışı hareketler tek merkezden görülecek, bunun sayesinde devletin tüm ilgili kurumları bu sistemden faydalanabilecek.

Bu sisli sınırlarda her gün onlarca ihlal gerçekleşiyor. Yunanistan'ın Ege Denizi'nde uluslararası hukuku ve insan hayatını hiçe sayan faaliyetleri de bu insansız gözcülerin radarında.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Levrock 21.09.2022 19:00
    Ahmet, sen ne anlatiyon?? Kendine gel
  • Ahmet 21.09.2022 16:37
    Güzel olmuş tamamda yunan sahil güvenlik balıkcılarımızı hatta büyük gemilerimizi sürekli sıkıştırıp taciz ediyor biz hep geç kalıyoruz kaldı ki adamların ana karadaki devletine ciddi uzakta bu hareketleri yapıyorlar ya bu sistem iyi çalışmıyor yada kamudaki vurdum duymazlık bu kurumda da mevcut.
  • ZEYBEK 21.09.2022 16:28
    Eleştiri yapan arkadaşlar biraz araştırıp eleştiri yapsaydınız Mavi Marmara akdenizde uluslarası sularda israil tarafından saldıraya uğradı türk karasularında değil, mülteci konusunda da siz hiç ege denizinden türkiyeye göçmen girdiğini duydunuzmu, eleştiri yaparken aptal konumuna düşmeyin...............
  • 2023 Seçimleri 21.09.2022 16:08
    Bizans ittifakı anayasası yani "10 Aralık Hareketi" Türkiye için beka sorunudur. HeDP belediyeleri her tabelaya Farsça'nın bir lehçesi olan Kurmanci lehçesini yazıyor, bu resmen Türkiye'yi bölme hareketidir. En çok sevinen İran çünkü Kurmanci'nin Farsça'nın bir lehçesi olduğunu biliyor, HeDP doğuyu İran'a hazırlıyor. Almanya'da Türkçe tabelalara izin veriliyor mu !!! ABD'de Kızılderili ve İspanyolca tabelalarına izin veriliyor mu !!! Almanya'da spiker Türkçe konuştu diye işten attılar. Fondaş medya Türkiye'deki bölücü vakıfları ve oluşumları sürekli destekliyor Siyonist efendileri de içerideki bölücüleri para yağmuruna tutuyor.
  • Barbaros 21.09.2022 15:38
    Yapandan yaptırandan Allah razı olsun, fakat yeni bir sistem değil buna rağmen yunan botları bizim karasularımızda bizim gemilerimize yanaşıp ateş açabiliyorlar. Koskoca bir soru işareti.
Daha fazla yorum görüntüle