İkinci el eşyacılar ikinci baharını yaşıyor

Sıfır ev eşyalarının pahalı olması, ikinci el eşya satan esnafın yüzünü güldürdü.

GİRİŞ 21.09.2022 01:39 GÜNCELLEME 21.09.2022 10:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pandemi döneminde okulların kapanmasıyla uzun bir süre iş yapamayan ikinci el eşya satan esnafın yüzü bu günlerde gülmeye başladı. Yaz sezonun çıkışı, okulların açılmasıyla birlikte yeni ev kuracak öğrenciler ikinci el eşya satan esnafın yolunu tuttu. Öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da sıfır eşyaların pahalı olmasından dolayı ikinci el eşyaya yönelince, esnaf sıkıntılı geçen birkaç yılın ardından ikinci baharını yaşamaya başladı.

“2. el eşya ile 15 bin TL’ye, sıfır eşya ile en az 70 bin TL’ye ev donatılır”

1+1 bir dairede bile sıfır eşya ile ikinci el eşya fiyatları arasında uçurum olduğunun altını çizen esnaf Soner Fazlı, “Allah’a şükür son zamanlarda işlerimizde bayağı bir artış var. Sıfır eşyalar pahalı olduğundan dolayı ikinci el eşyalara rağbet var. Öğrenciler de yavaş yavaş alışveriş yapmaya başladı. Vatandaşlar tüm ev eşyalarını talep ediyor. İkinci el buzdolabı 3 bin TL’den başlıyor, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi bin TL’den başlıyor. Oturma grupları ve çekyatlar da 1500 TL’den başlıyor. 1+1 dairenin tamamını ikinci el eşya ile 15 bin TL’ye donatabilirsiniz. Bunu sıfır eşya ile kurmaya kalksan 70 bin TL’nin üzerinde tutar” dedi.

“Sıfır eşyalar pahalı olunca işlerimiz arttı”

İkinci el eşya fiyatlarının sıfır eşyalara göre oldukça ucuz olmasının işlerini kolaylaştırdığını belirten esnaf Muhammet Bilgin ise “Sıfır eşyaların pahalı olması, ikinci el eşya satan esnafa yaradı. Öğrenciler de ikinci el eşyaya rağbet gösteriyor. Bu nedenle şu dönemde işlerimiz normalin üstünde iyi gidiyor. Sıfır bir yatak odası takımı 30 bin TL’den başlarken, bizde 10 bin TL’ye satılıyor. Öğrenciler ikinci el ile evine 10-15 bin TL’ye tamamlayabiliyor. Biz de durumu kötü olanlara daha çok yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Düştüğümüz hale bak hele. Hayatımız vergi kira fatura ceza kredi taksit borçtan ibaret sadece.
    Cevapla
  • Dedi 1 yıl önce Şikayet Et
    2.el eşya almayın bozuk çıkıyor. Tamir parasıyla beraber sıfır eşya parasını geçiyor..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Düştüğümüz durumlara bakın ya artık ikimci el eşyaya mıhtac bi toplum olduk daha neler göreceğiz filmi izlemeye devam
    Cevapla
  • Nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabın yağı misali yaşamasaydık böyle olmazdı bak çöpte hiç ekmek varmi ben eskisi kadar goremiyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılara iş düştü desene
    Cevapla
  • Müjdat 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar da az insafsız değil. Ellerine düştünmü yok parasına alıyorlar eşyaları sonra da piyasaya fiyatına satılıyorlar. Allah bunlara muhtaç etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle