Türkiye, demiryolu ile Körfez ülkelerine bağlanacak

Türkiye, Irak üzerinden demiryolu ile Körfez ülkelerine bağlanacak. Demiryolu hattının Kuveyt'e de bağlanacağı belirtilirken mesafeden dolayı Türkiye ile Katar arasında demiryolu projesinin hayata geçirilmesinin şu anda zor olduğu aktarıldı

Türkiye, demiryolu ile Körfez ülkelerine bağlanacak
Türkiye, demiryolu ile Körfez ülkelerine bağlanacak
GİRİŞ 20.09.2022 13:27 GÜNCELLEME 20.09.2022 13:27
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi Katar'a Irak ve Kuveyt üzerinden bir demiryolu ile bağlamanın mümkün olduğunu ifade eden Türkiye'nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na bağlı Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, ancak Türkiye ile Katar arasındaki uzun mesafeden dolayı bu demiryolu projesini hayata geçirmenin şu anda çok zor olduğunu aktardı.

Al-Sharq gazetesine konuşan Arıoğlu, Türkiye ile Irak arasında doğrudan demiryolu bağlantısı kurulmasının gündemde olduğunu, bu demiryolu hattının Kuveyt'e de bağlanacağını kaydetti.

TÜRKİYE İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDA İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek için gereken her şeyi yapma sözü verdi. Erdoğan, Körfez bölgesindeki diyaloğu yeniden başlatmayı ve yanlış anlaşılmaları düzeltmeyi amaçlayan diplomatik çabalardan memnun olduğunu da ifade etti.

Erdoğan, ülkesinin Katar ile ilişkilerinin önümüzdeki dönemde daha da ivmelenerek devam edeceğini belirterek, Türk işadamlarının Katar'da hayata geçirdiği projelerin hacminin 15 milyar dolar civarında olduğunu belirtti. Erdoğan, "Katar ile birlikte diğer tüm Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri beyler Araplar müslüman kardeşimiz diye yapılsın tabi amerikamı dönüşün adamları ayrıca katar 36 adet savaş uçağı konuslandıracak ülkemizde hemde çok gelişmiş uçaklar bu uçaklar yunandada var Yunan şimdiden ağlıyor âçiklqri ögrenicez diye savaş halindedir kullanırız daha ne olsun biz sömürgeci değiliz
    Cevapla
  • Süleyman Barış 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Batı dan kopmayalım diyen vizyonsuz aşksız şevksiz liberal küreselci seviciler!!!DUYUN: TÜRKŞYE ARTIK HEM DOĞUDA HEM GÜNEYDE HEM KUZEYDE HEM DE CANI İSTERSE BATIDA... yaptırım dönemi bitti, zulüm dönemi de bitecek inşaallah.
    Cevapla
  • Harika adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri korumalık yapıp paralarını alalım.teknolijj satalım.fazla yüz göz olmayalım. Osmanlı zamanında tugaylarimizi kadın çocuk dinlemeden öldürüp bağımsızlık ilan eden bunlardi.
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar değildi...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar Türkiye Kuveyt Irak beraber finanse edebilir sobradan Suudi Arabistanıda ekleyebilirler
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı’nın yıkılma sebebi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle