Emekliler intibak yasasının çıkmasını istiyor

2000 yılı sonrasında emekli olanların "intibak yasası" beklentisi halen devam ediyor. Emekliler ayrıca, devlet bankalarının ödediği promosyonları düşük buluyor.

Emekliler intibak yasasının çıkmasını istiyor
Emekliler intibak yasasının çıkmasını istiyor
GİRİŞ 20.09.2022 06:26 GÜNCELLEME 20.09.2022 06:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, intibak yasası için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Ergün, "2000 yılı öncesi emekli olanlar için intibak yasası 2012 yılında çıkarılmıştı. 2013'ten itibaren de hizmetine, gün sayısına, ödediği prime göre bu emeklilerin ödemeleri yapılmıştı. 10 yıldır da 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibak yasasının çıkması için çaba harcıyoruz. Yasa çıkması için konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımıştık, 'Bu, Türkiye'nin iç meselesidir. Bizi ilgilendirmez' dediler. Bunun ardından konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdık, orası da 'Bu konu, Meclis'in konusudur, kanun çıkması gerekir' dedi. 2000 yılı sonrasında emekli olanlar için intibak yasası çıkmalı ve hak kaybına uğrayanlar da bu haktan yararlanmalı. Emekliler intibaktan yararlandığında önemli bir katkı alacaklar ve mevcut emekli maaşları yükselecek" dedi.

PROMOSYON DÜŞÜK

Emeklilere ek ödemenin artırılmasını isteyen Ergün, "Bir ürün alıyoruz yüzde 8, başka bir ürün alıyoruz yüzde 18 KDV ödüyoruz. Yüzde 4 ek ödeme önemini yitirdi. Ek ödeme miktarı yüzde 10'a çıkarılmalı" dedi.

Devlet bankalarının ödediği promosyonların da düşük kaldığını ifade eden Ergün, "Özel bankalar promosyon ödemelerini, 3 yıllığına 8 bin liraya kadar çıkardı. Devlet bankaları özel bankalara ayak uydurmalı" diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle devlet bankalarından maaş alan emekli kalmayacak. Promosyon yüzünden. Soruyoruz, müdürler de hiç umursamıyor. Özel bankalar 8.000 ₺ ye kadar promosyon veriyor, devlet bankaları hâlâ 750 ₺ veriyor. Siz olsanız beklermisimiz?
    Cevapla
  • Cino 1 yıl önce Şikayet Et
    Birgün krediler bitecek tüm emekliler kamu bankalarln bu tavrlndan sogacak.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli bunu hak ediyor beter olsunlar şükür diyorlar ya seçim gelir kafa aynı kafa değişmez emekli hak ettiği gibi yonetiliyor
    Cevapla
  • muhafız1969 1 yıl önce Şikayet Et
    ya sana gelecek olan iktidar daha iyisini vereceğini nerden biliyorsun hakkını ararken bile adil olamayan bir zihniyet seçmeni onun seçtiği iktidar bize nasıl adaletli davranır herkesle helalleşeceğiz lafta kalır
    Cevapla
  • muhafız1969 1 yıl önce Şikayet Et
    8000 iş günün ile emekli oldum2000öncesi 1936 gün %72 aylık bağlama oranı2000-2008 arası 3131 gün ay.ba.oranı %59 2008 sonrası 2856 gün ay. bag.oranı %44 aldığım maaş 3963 tl 2011 kadar asgari ücretin %50 fazlası olarak yattı bu tabloyu yetkililere ibra ediyorum
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağdurları da , EYT sorunu şartsız ve formül süz haklarının verilmesini bekliyor.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    İntibak çıkartılmalı adetli olunması gerekiyorsa bu yasayı çıkarılması gerekir .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle