Abdülhamid Han ve Oruç Reis'e yakın takip! Gelen son bilgiyle paniğe kapıldılar

Akdeniz'de sondaj çalışmalarını sürdüren Abdülhamid Han ve Oruç Reis'i yakın takibe alan Yunan basını, gelen son bilgi karşısında paniğe kapıldı.

GİRİŞ 19.09.2022 10:13 GÜNCELLEME 19.09.2022 10:39
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarına gözünü diken Yunan gazetesi, Yunan makamlarından edindiği bilgileri aktardı.

Türkiye'nin Oruç Reis ve Abdülhamid Han gemileriyle keşiflerini yoğunlaştırdığına dikkat çeken gazete, Oruç Reis'in bulunduğu bölgede son haftalarda hareketlilik yaşandığını yazdı.

ABDÜLHAMİD HAN VE ORUÇ REİS'E YAKIN TAKİP!

Haberde, "Oruç Reis'in yetenekleri en üst düzeye çıkartılırken, araştırma kablolarının menzili neredeyse iki katına çıktı" ifadeleri kullanıldı.

Son edindiği bilgileri Yunan makamlarına dayandıran gazete, "Abdülhamid Han'ın faaliyet gösterdiği Antalya Körfezi açıklarında doğalgaz yataklarının bulunduğuna dair işaretler var" sözleriyle yaşadığı paniği gözler önüne serdi.

ABDÜLHAMİD HAN SONDAJ GEMİSİ

Yedinci nesil teknolojiye sahip Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ ORUÇ REİS

Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına devam eden sismik araştırma gemisi Oruç Reis, doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Dünyadaki tam donanımlı ve çok amaçlı ender araştırma gemilerinden olan Oruç Reis'te, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik jeofizik araştırmaları yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar 2 boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 58
  • İnşallah. 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu gazı bulunda gariban cefakar vatandaşın yüzü gülsün. Devletimizin bileği güçlensin. İnşallah.
    Cevapla
  • 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl 80 milyar dolar enerji için para ödeyeceğimiz söyleniyor. Enerji meselesi, ülkemizin kanayan yaralarından biridir. Terör de kanayan yaramızdır. Türkiye her iki konuda ne zaman olumlu bir adım atsa, dışardan gelen olumsuz düşünceleri anlarımda, içimizden gelen olumsuz düşünce ve söylemlere hiç anlam veremem. Bu kadar olumsuz zihniyete sahip kişilerin Türklüğünden şüphe ediyorum.
    Cevapla
  • asb 1 yıl önce Şikayet Et
    o Yunanlıları varya o Yunanlıları denize dökerim
    Cevapla
  • İLLEDE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanlıları denize dökmek 5 saatlık bir mesele bu yunanlıların arkqsındaki leri ne yapacaz neyse sabredelim NEYLERSE MEVLAM GÜZEL EYLER..
    Cevapla
  • Mavi Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain KHK'lı kesin birinin kucağından yazıyorsun 252 şehidin yaşam hakkını elinden alanlarada bir laf etsenya
    Cevapla
  • svs58 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke chpkk zihniyetinden kurtulursa,bölgenin değil,dünyanın süper gücü olmaması için hiçbir sebep yok..bu ülkeye chp zihniyeti, pkkdan ve fetöden daha büyük zararlar vermiştir vermeye devam ediyor.....Sontaj gemisinin isminden dışarda Rum,Ermeni,Yunan,İngiliz,Fransız ve diğerleri rahatsız iken maalesef içerdede hatrı sayılır bir kesimin rahatsızlığı var...buda bu ülkeyi hep dağıtan konumundan,isteyen yalvaran konumuna getirmiş son 150 yılda...başaktör mü camiye hayır,pkkya evet partisi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu memleket karışıp bunlar temizlenmedikten sonra biz bu sorunları hep yaşarız...adamlar kendilerinden başkalarını hizmetçi,amele gibi görüyor..bunların gazını almak lazım vesselam..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle