'Sosyal konut' başvurusunda kimlik numarası sınırlaması kalkıyor

Sosyal konut başvurusu için e-Devlet'te uygulanan kimlik numarası sınırlaması pazartesiden itibaren kalkacak.

GİRİŞ 17.09.2022 10:10 GÜNCELLEME 17.09.2022 18:07
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilecek "İlk Evim, İlk İş Yerim" sosyal konut projesine başvurular, 14 Eylül'de gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başladı.

Başvurular ayrıca projelerin bulunduğu illerdeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubelerinden yapılmaya devam ediyor.

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE BAŞVURU YAPILIYORDU: PAZARTESİ GÜNÜ KALDIRILIYOR

Sosyal konut projesi için e-Devlet üzerinden yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişimi engellememesi için kademeli alınan başvurular kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi "6" olanlar bugün, "8" olanlar ise pazar günü başvuru yapabilecek.

19 Eylül pazartesiden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra kura ile belirlenecek.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olması,
Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,
Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama,
İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),
Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,
Başvuruları yapacak vatandaşların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,
Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Nüans 1 yıl önce Şikayet Et
    2+1, 3+1 i sectirmelilerdi, belki ben 3+1 istemiyorum, neden fazla ödeyeyim, Başakşehir i de seçilemiyor, Arnavutköy görünüyor, ins sadece Arnavutköy degildir, oradan işe gitmem mümkün degil, tercih hakki koymamamislar yeterince, daha net bir basvuru olabilirdi. Cok sagolsunlar guzel düşünmüşler de, bunu da yapsalardı iyi olurdu.
    Cevapla
  • Umut 1 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehir icin basvuru yapmak istiyordum, diger 3 gruptan farklı olarak Başakşehir Esenler Arnavutköy üçlü beraberdi sectim ama yanda Arnavutköy yaziyordu, sadece Basaksehir yazan secenek yoktu, zorunlu olarak tercih hakki olmadan Arnavutkoye mi yazıldı, anlamadım. Baska basvuran, Basaksehiri secebilen oldu mu? Eğer basvuruyu kisiye göre kapatılıyorsa, zorunlu bir yer sectiriliyorsa ciddi bir haksızlık, neden ben Basaksehir kurasina katılamıyorum. Bilgisi olan var mi
    Cevapla
  • Ramazan t elazığ 1 yıl önce Şikayet Et
    İşyeri nde evi olan neolacak
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    uc ev ustu olan herkes de bin kat yillik vergi al yeni ev alacak olur ise direk besyuz kayit parasi ve evib degerinin yuz de yirmi kadar ek vergi al adamlar zekat vermemek icin ev topliyor bazilari sayisiz ev olanlari cagir sor nerde buldun nasil aldin diye cok kara para dønek yer var konya gibi ve sehirlerin de
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyi de ben 6 yıl okumak için başka bir ile bir ay önce yerleştim ikametimi de oraya aldım ancak bir yıldır bu ilde olmadığım için başvuru yapamıyorum. Keşke bunları da planlasaydılar.
    Cevapla
  • Önder 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüfusa kayıtlı olduğun ilden başvur sen de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle