Karadeniz gazı için müjdeli haber! TPAO: Başarıyla tamamlandı

TPAO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 'Sakarya Gaz Sahası'nın ana kontrolünü sağlayacak kordon bağı hattı ekipmanının testleri ve gemi alt güvertesine sarımı Norveç'te tamamlandı.' denildi.

Karadeniz gazı için müjdeli haber! TPAO: Başarıyla tamamlandı
Karadeniz gazı için müjdeli haber! TPAO: Başarıyla tamamlandı
GİRİŞ 17.09.2022 09:50 GÜNCELLEME 17.09.2022 14:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'nun sosyal medya hesabı Twitter'dan Karadeniz'deki gaz keşfi ile ilgili önemli bir paylaşım daha yapıldı. TPAO'dan yapılan söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Karadeniz gazının üretimi için çalışmalarımız sürüyor. Sakarya Gaz Sahası'nın ana kontrolünü sağlayacak kordon bağı hattı ekipmanının testleri ve gemi alt güvertesine sarımı Norveç'te tamamlandı. Ekipman, Filyos Limanı'na doğru seyirde. Pruvası neta olsun...

YENİ KEŞİFLER İÇİN YOĞUN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde doğal gaz arama ve çıkarma faaliyetlerini değerlendiren TPAO Genel Müdürü Bilgin, 'Türkiye, artık Karadeniz baseninde yaptığı çalışmalarla beraber hem operasyonel kabiliyetini herkese, dünyaya, dünya enerji sektörüne ispatlamış ve geliştirmekte olan bir ülke konumunda.' dedi. Bilgin, 'Karadeniz'in her köşesini adım adım tarayacağız ve kazıyacağız.' açıklamasında bulunmuştu.

KARADENİZ'İN HER KÖŞESİ TARANACAK

Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin, Karadeniz'in orta ve doğu kısmında kalan sismik açıkları tamamlamak üzere görevine devam ettiğini belirten Melih Han Bilgin, şunları kaydetmişti:

"Bu çerçevede biz Karadeniz'in tamamını bir süper basen olarak ele alıyoruz. Zaten bugünkü toplantının amaçlarından birisi de bu olgu üzerinde fikir alışverişinde bulunmak. Bütün bu süreci anlamak için, jeolojiyi anlamak için aslında sismik çalışmalara ihtiyaç var. Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz bu sismik çalışmaları ikmal etmek üzere görevlendirilen gemilerden bir tanesi. Bir diğeri de Oruç Reis gemimiz. Oruç Reis gemimiz de kabiliyetleri geliştirilerek Akdeniz'de yeni görevlere yönlendirilmek üzere hazırlanıyor. Yakın bir tarihte onun da görev süresi tekrar başlayacak."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ????? 1 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz ???
    Cevapla