Konut fiyatlarının köpüğünü alacak proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 81 ilde toplu konut projesinin durağan ekonomiye ivme katacağı ve konut fiyatlarındaki şişkin fiyatların aşağı çekeceği belirtildi.

Konut fiyatlarının köpüğünü alacak proje
Konut fiyatlarının köpüğünü alacak proje
GİRİŞ 16.09.2022 16:20 GÜNCELLEME 16.09.2022 16:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ekonomi dünyasında da olumlu karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu projenin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Meserretçioğlu Yatırım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Meserretçioğlu, “Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük konut projesi olması hasebiyle kıymetli buluyorum” dedi.

Özellikle son yıllarda enflasyonist etkiyle beraber 2-3 katına yükseltilen bir konut probleminin olduğunu ifade eden Meserretçioğlu, “Kira fiyatları da buna bağlı olarak artış seyri yaşadı. Dar gelirli vatandaşlar için son derece cazip bir proje olduğunu savunmakla birlikte başvuru sayısının daha ilk günden neredeyse konut sayısıyla eş değer olması, talebin ne kadar fazla olduğu açısından önemlidir. Bu projeyle artan maaliyetlerden neredeyse durma noktasına gelen inşaat sektörü bu projeyle canlanacak ve bir hareket kazanacaktır. Bu tarz projeler gelmeye devam ettikçe konut sektöründe yüzde 10 ila 20 arasında bir fiyat düşüşü olması kaçınılmazdır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ELZEMDİR

Deprem fay hattı kuşağında bulunan ve depremlerle sürekli acı kayıplar verilen Türkiye’de yeni dönüşüm projelerini her zaman desteklediğini de belirten Meserretçioğlu “ İstanbul başta olmak üzere birçok ilimizde depreme dayanıklı konut sayımız maalesef az sayıda bulunuyor. TOKİ başta olmak üzere belediyelerimizin başlattığı kentsel dönüşümler, bu noktada önlem açısından son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 10
  • RÜZGAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru konuşan vatandaş!!!Satma evini kim diyor sana evini sat diye €$
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    satışa çıkaran satamayınca köpüğü atıyor kısmen zaten. bankalar kredi vermiyor evler satılamıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    MalZeme fiyatlarını düşürsünler fiyatlar düşer
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her fiyat uçuyor ama ben evime beleşe satacağım, öyle mi? Yok öyle bir dünya. Hayat pahallığını iktidar 2 yıl önceki duruma geri çeksin, bende evimin fiyatını o güne geri çekeyim.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    senin evin belki 10-20-30 sene önce yapılmış. ayrıca belediyeye ne kadardan emlak vergisi ödüyorsun onuda yazsana.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    3+1 lerin köpükten önceki fiyatları 5-6 yüzbin bandındaydı köpürdü 1,5-2 milyon bandına geldi sosyal diye pazarladığınız 1100-1500 bandında bu nasıl köpük alma, olsa olsa köpüğe kadar su doldurma seviyeyi orada sabitleme. kimseyi kandırmayın. madem köpük alacaksınız 5-6 yüzbin bandına getirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle