Belçika'da bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin avroyu aştı

Belçika'da yeni elektrik ve doğal gaz sözleşmesi yapacak ortalama bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin 210 avroya çıktı.

Belçika'da bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin avroyu aştı
Belçika'da bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin avroyu aştı
GİRİŞ 16.09.2022 12:15 GÜNCELLEME 16.09.2022 12:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Belçika'da Flaman Bölgesi'nin enerji düzenleyici kurumu Vreg, ortalama bir ailenin yıllık elektrik ve doğal gaz tüketimlerine ödeyecekleri güncel rakamları içeren verileri paylaştı.

Buna göre, Belçika'da eylül ayında yeni sözleşme yapacak bir ailenin yıllık enerji faturası 9 bin 210 avroyu bulacak.

Ortalama miktarlarda tüketim yapan bir ailenin yıllık elektrik faturası 3 bin 256 avro, doğal gaz faturası da 5 bin 954 avro olacak.

Belçika'da geçen yılın aynı döneminde yıllık elektrik fatura ortalaması 1051 avro seviyesindeydi. Böylece, ülkede elektrik faturaları 1 yılda 3 kat yükseldi.

Ülkede, yıllık doğal gaz faturalarının mart ayındaki ortalaması ise 2 bin 554 avro seviyesindeydi. Doğal gaz faturaları son 6 ayda 2 kattan fazla arttı.

Öte yandan, bu rakamlar, hükümetin enerji faturalarını düşürmeye yönelik uygulamaya koyduğu çeşitli tedbirlerin etkilerini içermiyor.

Belçika'da doğal gaz ve elektrikte KDV oranı yüzde 21'den yüzde 6'ya indirilmiş, yoksullara yönelik sosyal tarifeler uygulamaya girmişti.

Belçika'da hanelerin doğal gaz ve elektrik tüketimleri her ay ölçülerek faturalandırılmıyor. Evin boyutu, kaç kişinin yaşadığı ve enerji sınıflandırması gibi çeşitli unsurlar göz önünde bulundurularak yıllık enerji tüketim ortalaması belirleniyor. Bu rakam 12 aya bölünerek her ay aynı miktarda ödeme yapılıyor. Yıl sonunda yapılan ölçümlerde ise fark tahsil ediliyor veya gerçekleşen tüketime uyumlu yeni fatura seviyesi uygulanıyor.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 18
  • Aylya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gönderdiğiniz Faturalar hiçte normal deil yakmadığımız kullanmadimiz okadar gaz ve elektrik ,buyuk miktar parayla ödemek zorundayiz ,Hükümet nerde?Bu fiyat artışlarla Belçika Avrupanin göbeyi İflyasa gidiyo Acil bir çare bulamazsa Belçika bitecek.....Bir şekil iyi bir karar almalari lyazim yoksa Felyaket olacak annaşma yapmazsalar
    Cevapla
  • Baran 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal tarifede olanlar icin dusik ama normalde artik odenmez duruma geldi en iyis soba.
    Cevapla
  • İsmsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Söylenen çok şeyler var amma ben şuanda 80 gaz, 30 elekrik ödüyorum, ilerki günlerde ne olur bilmiyorum
    Cevapla
  • Charleroi 1 yıl önce Şikayet Et
    Wallonne bolgesindeyim au mil Elektrik ve gaz 450 euro oduyos
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber. Ben aylik elektrik ve gaz beraber 250 euro fix ödüyorum. Yıl sonunda ya 100 euro geri ödüyorum yada 100 euro entraînement ödüyorum. Şu faturası yıllık 350 euro. Yani sakın olun.
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş sosyal tarifeden faydalanıyor anlaşılan belirli bir düzeyde maaşın yoksa sosyal tarife uygulanir yıllık brüt maaşın 30000 Euro altı ise sanirim son zamlardan sonra bu limiti de değiştirdiler
    Cevapla
  • abidin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber yalan değil arkadaş fiyatlar dağıtım şirketlerine göre farklılık gösteriyor birde zaten Belçika medyası yaptı ilk önce bu haberi Belçika da yaşıyorsun ama Belçika dan haberin yok DH 1 hafta önce yaptı bu haberi 1 ailenin yıllık yakıt gideri 10.000 euro olacak diye ben haziran ayına kadar aylık 170 euro ödüyordum gaz elektrik faturasını yıllık hesaplama farkı olarak 2.000 euro ödedim ve aylık ödememde şu an 430 euroya çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle