Tam 11 milyar metreküp! Petrol ve doğal gazda yeni rekor

Avrupa'daki enerji krizine karşı arayışa geçen Moldova ve Romanya kardeş ülke Azerbaycan'dan doğal gaz ihraç etmek için görüşmelere başladığını duyurdu.

GİRİŞ 16.09.2022 09:48 GÜNCELLEME 16.09.2022 10:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Azerbaycan ve Romanya ile gaz arzı konusunda görüşmelerde bulunuyor. Sandu, "Alternatif gaz kaynakları bulmak zor değil, uygun fiyata gaz bulmak zor. Hükümet Azerbaycan ve Romanya ile görüşmelerde bulunuyor. Teknik olarak, gaz Moldova'nın tüm bölgelerine ulaşıyor. Ama yine, hepsi fiyata bağlı "dedi.

11 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ

Daha önce, Moldova Başbakan Yardımcısı Andrei Spinu, Moldova'nın Azerbaycan ile uzun vadeli bir gaz tedarik sözleşmesi imzalama olasılığını düşündüğünü söyledi. 31 Aralık 2020'de TAP (Trans-Adriyatik Boru Hattı) inşaatının tamamlanmasıyla Azerbaycan, Güney Gaz Koridoru üzerinden Avrupa'ya ticari gaz tedarikine başladı.

Geçen yıl TAP, Avrupa'ya 8,1 milyar metreküp gaz taşıdı. Azerbaycan, 2022'nin sonunda Avrupa'ya gaz arzını 9,1 milyar metreküpe çıkarmayı planlıyor ve 2023'te gaz arz hacminin 11 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi Moldova gazı Rusya'dan alıyor bi yanlışlık olmasın
    Cevapla
  • Vedat Gezent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihraç değil ithal.
    Cevapla