Gazprom'dan dikkat çeken açıklama: Enerji krizinin asıl kazananı ABD...

Rus enerji şirketi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aksyutin, ABD'nin Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz sevkiyatını artırdığını söyledi. Söz konusu sevkiyat nedeniyle Avrupa'daki krizin kazananının asıl ABD olduğunu vurguladı.

GİRİŞ 16.09.2022 06:54 GÜNCELLEME 16.09.2022 09:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oleg Aksyutin, Avrupa'daki doğal gaz krizinin çeşitli avantajları olduğunu belirterek, "Ancak bu avantajlar Avrupalı ülkeler için geçerli değil. Avrupa'daki enerji krizinin asıl kazanını kıtaya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatını artıran ABD'dir." dedi.

AA'nın haberine göre, Aksyutin, St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Doğal Gaz Forumu'nda yaptığı konuşmada, enerji sektöründeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa ülkelerinin daha öngörülebilir doğal gaz fiyatları istediklerini anlatan Aksyutin, "Piyasada paradoksal bir durum gelişti. Son derece değişken spot fiyatlar nedeniyle uzun vadeli sözleşmelere olan talep artıyor. Avrupa'dakiler de dahil olmak üzere nihai tüketiciler, öngörülebilir fiyatlarla gaz almak istiyor." diye konuştu.

Aksyutin, Avrupa'daki doğal gaz krizinin çeşitli avantajları olduğunu belirterek, "Ancak bu avantajlar Avrupalı ülkeler için geçerli değil. Avrupa'daki enerji krizinin asıl kazanını kıtaya LNG sevkiyatını artıran ABD'dir." dedi.

Avrupa için önemli hacimlerde LNG sevkiyatlarının 2025'ten önce başlamayacağı görüşünü dile getiren Aksyutin, "Avrupa bölgesinin LNG için Asya ile rekabet etmesi gerekiyor. Bu da küresel piyasalarda arz sıkıntısına yol açacak ve gaz fiyatını artıracak. Rusya dışında hiç kimse, uygun tedarik koşulları sunarken Avrupa'ya Sibirya ve Yamal kaynaklarıyla karşılaştırılabilir gaz hacimleri sağlayamaz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Ismail. 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye firsati degerlendirip rekabet gücünü artirarak avrupaya ihracatini artirmali. Ucuz gaz, ucuz isci = güclü rekabet. Avrupa sanayisi careseiz geriliyecek.
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya ambargo deyip sonra Alaska üzerinden aldığı Rus doğalgazını AB ve diğerlerine satan ABD bu işten karlı çıkar...
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa aptal ABD ye arkadaş biz senin dediğin gibi yaptırım uyguluyoruz sende bizim Rusya'dan aldığımız mecbur olduğumuz açığı aynı fiyattan bize temin edeceksen yaparız demeleri gerekiyordu ABD kendisini kuryarir ama Avrupa devletinde yaşayan vatandaşlarına kışı nasıl geçirtecek
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın gazprom,sizin jeton yeni mi düştü? Zaten Kırım'ı işgal etmiştiniz.Yakınınızda ki rus nufusun çok yoğun olduğu yerlerin dışına çıkmadan konuyu kapatacaktınız.ABD tuzağına yem oldunuz.
    Cevapla
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız atladigin konu Rus gazının çin Türkiye gibi çok müşteri si var adamda gaz konusunda para konusunda sıkıntı yok sadece Gazprom un Avrupa'ya yeni yaptığı 2.gaz boru hattı yeni bitti para lazımdı oda o işi gaz kesme işini 4 ay uzatarak maliyetini çıkardı o sebeble gaz ve para konusunda rusyanin sorunu yok hatta 3 ay önce petrol 115 dolar olunca Rusya 75 dolara piyasaya petrol vercen dedi aynı şekilde altın satacam dedi turkmeniztan Kazakistan Özbekistan üzerinden altın petrol sattı Türkiye de aldı piyasaya sattı ama fiyat 115 de o fiyata sattı yoksa bu ekonomik krizden hükümet nasıl cari fark verdi emekliye promosyon verdi banka keyiften mi 10 bin promosyon veriyor zannediyor
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru yorum ve gözlem, bir tarafı eksik o tarafta abd nin lng ile birlikte silah ve muhimmat satışı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle