37 milyar dolar turizm geliri bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "47 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayıp, 37 milyar dolar turizm geliri beklemekteyiz ki yapacağımız çalışmalarla bunun da üzerine çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.09.2022 16:31 GÜNCELLEME 15.09.2022 17:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Ankara'daki otelde 'Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi' yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, turizm yatırımcılarının katılımıyla düzenlenen müzakerede konuştu. Alpaslan, müzakerelerin turizm sektörüne hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye turizm açısından dünyanın en iddialı ülkelerinden bir tanesi. Turizm sektörümüz dünyada büyük bir hayranlıkla izlenen bir sektör. Biz bakanlık ve siz turizm yatırımcıları olarak ülke turizminin gelişmesi, ülkemizin ve milletimizin menfaatine kullanılması açısından son derece stratejik bir sektör" diye konuştu.

'TURİZMDE ÇOK İYİ SEZON GEÇİRİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 2018'de turizm sektörünü stratejik sektör ilan ettiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Alpaslan, Türkiye'nin 2018 ve 2019 yılları arasında rekorlar kırarak 34,5 milyar dolar turizm geliri elde ettiğini belirtti. Alpaslan, "Bu, ülkemiz için oldukça önemli bir rakamdı. Maalesef tüm dünyayı sarsan pandemi süreci tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkilemişti. 2020 ve 2021 yıllarında bu olumsuz süreci yaşadık ancak bu yıl turizmde çok iyi bir sezon geçiriyoruz. İnşallah 2019'un da üzerinde bir gelire ulaşacağız. 47 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayıp, 37 miyar dolar turizm geliri beklemekteyiz ki yapacağımız çalışmalarla bunun da üzerine çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan başkanlığında, başvuruda bulunulan taşınmazlar için müzakereler gerçekleştirildi.

DÜNYANIN EN ETKİLİ TANITIMI YAPAN ÜLKESİYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin tanıtımına önem verdiklerini belirterek, "Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz. 200 ülkede, televizyon ve dijital dünya olmak üzere, hedef pazarlarımızda ülkemizi tanıtıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bir dizi ziyaret için geldiği Gaziantep'te, 135 bitki ve baharat çeşidinin hikayeleriyle sergilendiği 'Rayiha Baharat Müzesi'nin açılışına katıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve bölge halkı da programda yer aldı.

Bakan Ersoy, bakanlık olarak Türkiye'nin tanıtımına önem verdiklerini belirtip, şunları söyledi:

"Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz. 200 ülkede, televizyon ve dijital dünya olmak üzere, hedef pazarlarımızda ülkemizi tanıtıyoruz. Alanında dünyanın en başarılı dijital platformlarından biri olan 'Go Türkiye' portalımız üzerinden de kültür ve turizm sahasında sahip olduğumuz her ayrıcalığı, özgünlüğü ve değeri tüm dünyaya anlatıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması kadar medeniyetimize ait tüm zenginliklerin büyük titizlik içerisinde gün yüzüne çıkarılması da o kadar önemlidir.

Bugün 'gastronomi' dendiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri de Gaziantep'tir. Bu açıdan Antep'in gastronomi turizminden daha yüksek pay alabilmesi, potansiyelinin doğru yönetilmesi ve dünya kentleriyle rekabet edebilmesi açısından bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 'Peynircilik Müzesi' de şu an içinde bulunduğumuz 'Baharat Müzesi' de büyük önem taşımaktadır. İnsanlar, yöresel tatların nasıl oluştuğuna; bu ürünlerin nerelerde, hangi sürelerde, nasıl yetiştiğine, bu ürünlerin yerel kültürle olan ilişkisine, dünyadaki örnekleriyle olan yakınlığı ya da farklılığı gibi konulara çok farklı düzeylerde önem vermektedirler. Bu açıdan dünyadaki en iyi örnekler arasında yer alan 'Baharat Müzesi' gibi bir mekanın, Gaziantep Büyükşehir Belediye'mizin UNESCO ile başlayan gastronomi macerasına ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum."

 

 

KAYNAK: DHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 10
  • vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    1000 USD harcama yapmıyorlar...O kadar beleş ..
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba beleş olduğu için olmasın...
    Cevapla
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılında Türkiye'nin yıllık ihracatı 36 milyar dolar iken şimdi ise sadece turizm geliri bile 2002'deki ihracat rakamlarını geride bırakması beklenmesi ülkemizin nerelerden nerelere geldiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    almanciyim antalya yi aradim aile odasi 5 yildizli islami otel 6 gün icin bana 29.000TL dediler ve inmediler. Türkiyede yasayan Kuzenimi arattim ona 16.500TL dediler..alman numarasi diye beni kandirmak istediler insanlikmi bu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerlilere farklı turistlere farklı fiyat olsun biz anca bakıyoruz yüzde oranında yerli kontenjan olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle