Almanya'da fatura krizi patlak verdi: Doğal gaz faturasını gören emekli polis şoke oldu

Almanya'da yaşanan doğalgaz krizi, faturalara ağır şekilde yansımaya başladı. Yıllık abonelikleri kış yaklaşırken sona erenlere yeni ödeme planı gönderilmeye başlandı. Kış yaklaştı, doğalgaz abonelikleri yenileniyor. Geçen yıl ayda 165 euro ödeyen emekliye, Aylık 2268, yıllık 27.216 euro fatura geldi

Almanya'da fatura krizi patlak verdi: Doğal gaz faturasını gören emekli polis şoke oldu
Almanya'da fatura krizi patlak verdi: Doğal gaz faturasını gören emekli polis şoke oldu
GİRİŞ 15.09.2022 10:58 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:59
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Alman basınında geniş yer bulan haberlere göre, 150 metrekarelik dairesini ısıtmak için daha önce ayda 165 euro ödeyen bir emekliye, doğalgaz dağıtım şirketinden yeni gönderilen mektupta, aynı miktardaki doğalgaza ayda 2268 euro ödeme planı geldi.

HALK ÇARESİZ KALDI

Bild gazetesinde yer alana habere göre; Yılda 20 bin kilovatsaat doğalgaz tüketen ve bunun için ayda 105 euro fatura ödeyen bir başka emekliden de aynı kilovatsaat doğalgaz için artık 1223 euro ödemesi talep edildi.

Emeklinin maaşından daha yüksek olan bu aylık ödeme planı, çaresiz bıraktı. Elektrik fiyatlarının da dört kata yakın artış göstermesi üzerine başta dar gelirli aileler olmak üzere halk, kışı nasıl atlatacağını, faturaları nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı.

IMF'DEN KORKUTAN UYARI

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşın ekonomik sonuçlarından doğrudan etkilendiğini belirterek, sert bir kışın Avrupa'da toplumsal huzursuzluğa yol açabileceğini söyledi.

Georgieva, Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau'nun katılımıyla gerçekleşen "2022 Michel Camdessus Merkez Bankacılığı Dersi" etkinliğine katıldı.

Avrupa'nın Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın "korkunç" ekonomik sonuçlarından doğrudan etkilendiğine dikkati çeken Georgieva, bazı ülkelerde resesyon korkusunun olduğunu aktardı.

Georgieva, "Tabiat ana iş birliği yapmamaya karar verirse ve kış gerçekten sert geçerse, bu bazı toplumsal huzursuzluklara yol açabilir." dedi.

Kristalina Georgieva, mevcut durumun Avrupa Merkez Bankasının (ECB) enflasyonla mücadelesini dikkatli bir şekilde dengelemesi ve ekonominin işlemeye devam etmesi gerekliliğine dikkat etmesi gerektiği anlamına geldiğini ifade etti.

Küresel ekonominin şok üstüne şok yaşadığını da belirten Georgieva, bu şokların ilkinin Kovid-19, ikincisinin ise Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş olduğunu dile getirdi.

Georgieva, enflasyonun inatçı ve düşünülenden daha geniş tabanlı olduğuna işaret ederek, merkez bankalarının da enflasyonla mücadelede inatçı olmaları gerektiğini vurguladı.

Maliye politikasının hedeflerinin yeterli şekilde belirlenmemesi halinde para politikasının düşmanı haline geleceğini belirten Georgieva, bu durumun enflasyonu da körükleyeceğini aktardı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 190
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'ya falan gelmeyin pis yabancılar
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize özgürlük insan hakları adalet diye övdüğünüz Avrupa aslında hırsızlık ve sömürgecilikle elde ettiğiniz rahatlıkla bunları sağladınız.Bizde biliyoruz ki yeri geldiğinde kendi halkınızı evladınızı bile yer yutarsınız.Sözde medeniyet zenginlik ve gelişmiş Avrupa.Siz insanları halkları sizden iyi olmasınlar diye öldürdünüz çaldınız yok ettiniz.Ürettiğiniz Mercedes ler BMW ler sizin yeteneğinizden değil başkasının üretmesine izin vermediğiniz için adından söz ettiriyor.
    Cevapla
  • İçimizden biri 1 yıl önce Şikayet Et
    1000€ maaş alsa antalyadan kiralıl ev . Paşa paşa türkiye de geçinir.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İmkansız 1000 evroya gecinmesi
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yillarca terør pkk yatirim yerine ulkesine yatirim yapsalar idi bir de var idi salvarli køylu karisi nr altinda hainler baraj yapma sunu bunu yapma diyen onlari dinlemis olsak idi su an ayni durum biz de olacak idi bir anda kacak villar yapi arsa ortaya cikti ne hindi ile poz veren ne salvarli kari kaldi hepsi bunar oldu kisaca pkk ve fetønun tezeklerini yaksinlar eski zaman uc yuz kr geliyor cok diyor idim su an 1500 kr geliyor ayni kullanima biraz devlet øder gibi yapsa yine de iki kat daha fazla ødeme yapiyoruz kisaca erdogan gelecegi gøren buyuk lider patates sogana satilacak lide degil yoksa bunlari gibi olursunuz
    Cevapla
  • Ortanca 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ihtiyarlarından korona vasıtasıyla kurtulamadı. Artık ya zatürre ederek ya da açlıktan öldürerek kurtulur.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye gönderip kurtulacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle