Elon Musk'tan Fed'e 'faiz indir' çağrısı

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla CEO'su Elon Musk yüksek montanlı faiz artışının deflasyon riskini gündeme getireceğini, Fed'in faiz indirmesi gerektiğini söyledi.

Elon Musk'tan Fed'e 'faiz indir' çağrısı
Elon Musk'tan Fed'e 'faiz indir' çağrısı
GİRİŞ 14.09.2022 17:23 GÜNCELLEME 14.09.2022 17:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bir tweet'te emtia fiyatlarındaki düşüşe atıfta bulunarak deflasyonun yakın olduğu değerlendirmesini yapan Ark Investment'tan Cathie Wood'a yanıt veren Musk, Fed'den büyük faiz artışının deflasyon riski yaratabileceğini belirtti.

Musk daha sonra bir takipçisinin "Sizce Fed ne yapmalı?" sorusuna ise "25 baz puanlık faiz indirimi" yanıtını verdi.

Musk'ın bu yorumları, dün açıklanan Ağustos tüketici enflasyon verisinin ardından geldi. TÜFE yıllık bazda yüzde 8,3 artarak tahminleri aştı. Ülkede bugün açıklanan üretici enflasyonu ise 2. ayda da düşüşünü sürdürdü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon musk da biliyor indirmeyeceklerini, nihayetinde oyun kurucular ne kadar Muskın patronuysa, abd patronun da aynı kişiler. Enflasyonu bilerek yükseltiyorlar ki, dünya ekonomik olarak çöksün ve yeni düzen kurulsun. Bakalım hangi ülkelere borç verilecek, hangi ülkelerde hükümetler düşecek, hangi ülkelerde iç karışıklık çıkacak, hangi ülkeler savaşacak. Hepsi ekonomik kaos neticesinde abd tarafından dizayn edilecek
    Cevapla
  • Akif Armutçu 1 yıl önce Şikayet Et
    soyguncu maniplator elon must haksızlıklarla zengin oldu. faiz indirimi işine gelmez ama politika yapıyor.
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye soyarken yanında mıydın?
    Cevapla
  • birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisle görüşmesi yaramış...
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    elon musk a güvenmeyin
    Cevapla
  • MkaraSs 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisten bir şeyler öğrenmiş belliki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle