Rusya resti çekti, Avrupa Erdoğan'dan yardım istedi: Lütfen devreye gir...

Rusya, Batı'nın yaptırımlarına karşı enerji kozunu sahaya sürerek Avrupa'ya gaz akışını kesti. Bazı Avrupa ülkelerinin de Şangay Zirvesi'nde Putin ile görüşecek olan Başkan Erdoğan'dan bu konuda yardım talep ettiği öğrenildi.

GİRİŞ 14.09.2022 06:50 GÜNCELLEME 14.09.2022 09:23
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Balkan ziyaretindeki izlenimlerini aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bazı Avrupa liderlerinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Rusya'nın gaz restiyle ilgili yardım istediğini belirterek, "Balkan ülkeleri liderleri ‘Lütfen Putin’e söyleyin. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilişkileriniz iyidir, lütfen ricada bulunun, yaklaşan kış gününde bizim ne almış olduğumuz akaryakıtlarımıza ne de vermiş oldukları gazlarda herhangi bir kesintiye gitmesinler’ dediler" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Batı tarafından yaptırımları maruz kalan Rusya, cevabı doğal gazı kesip, petrol sevkiyatını keserek verdi. Rus gaz devi Gazprom da Kuzey Akımı doğal gaz boru hattının planlandığı gibi Avrupa'ya yeniden açılmayacağını duyurdu.

Rusya'nın bu adımı sonrası Avrupa ülkeleri, gaz tedarikini farklı ülkelerden yapabilmek için arayışa girerken vatandaşlara da "duş almama" , "kış tatili" gibi absürt önerilerde bulundu.

PUTİN'DEN BATI'YA: DONACAKLAR

Öte yandan Putin, Vladivostok şehrinde düzenlenen etkinlikte, Batı'ya bir kez daha meydan okuyup, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" demişti.

BAKAN KİRİŞCİ ANLATTI: BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Duatepe'nin bulunduğu Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda düzenlenen "Sakarya Zaferi'nin 101. Yılı Kutlama Programı"na katıldı.

Balkan liderlerinin Putin'den gazlarını açması için ricada bulunduklarını belirten Kirişci, "Önce Bosna Hersek, ardından Sırbistan ve daha sonra Hırvatistan'da bulunduk. Üç ülkenin gerek cumhurbaşkanları gerek başbakanları gerekse de bizim bakanlar olarak muhataplarımız düzeyinde ifade ettikleri cümle şu olmuştur, 'Ne olur önümüzdeki hafta Şangay Zirvesi'nde olacaksınız. Orada lütfen Putin'e söyleyin. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilişkileriniz iyidir, lütfen ricada bulunun, yaklaşan kış gününde bizim ne almış olduğumuz akaryakıtlarımıza ne de vermiş oldukları gazlarda herhangi bir kesintiye gitmesinler'. Kime söyleniyor bu, bu ülkenin liderine. Bir düşünün, şuradaki bir kişi donsa, donacağını bilse söylemeyeceği sözleri bu ülkelerin liderleri düzeyinde kulaklarımıza iletmiştir." diye konuştu.

KAYNAK: TAKVİM GAZETESŞİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 165
  • Murat76 1 yıl önce Şikayet Et
    Az inletmediler müslümanları beter olsun donsun Avrupalılar. Açıktan yunanistanı destekliyorlar, biz de karşılık olarak yardım mı edelim.
    Cevapla
  • karabahtim 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadiğim, haberde balkan ülkelerinin ricaci olduğu yaziyor. Sirbistan, zaten tarih boyunca Ruslarin ufak kardeşi ve bizden niye ricada bulunsunki? Gider, direk kendi ister abisinden. Bosna Hersek desen, zaten Avrupa Birliği ülkesi değil ve ambargo uygulamiyor Rusyaya. Burada tek yalvarabilecek ülkeler Hirvatistan,Romanya ve Macaristan. Bunlaridanda ricasini kabul etmemizde sakinca yok. Düne kadar Osmanli kültürü ve korumasi altinda yasadilar zaten. Bizim tek yalvarttirmamiz gerekenler bati avrupadakiler ve dogudan sadece yunanistan.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne haliniz varsa gör batı açmasın gazı reis te konuşmasın siz önce f16- ve f35 leri abdye söyleyin versin
    Cevapla
  • Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha reis ...bu avrupa ülkeleri yüzyıllardır mazlumların ensesinde boza pişirdiler...belalarını bulma zamanı..sefalet içinde ölüp giden günlerce bir dilim ekmeğe muhtaç ettikleri,soguk kış ğününde bogulmaya terkettikleri yavruların,dünya mazlumlarının sömürdükleri kanların hesabını verme vakti...açlığın , soğuğun,sefaletin tadını tatma vakti...daha iyi günleri bugünler...sömürdükleri ülkelerin kaynaklarıyla zevk sefa yaşama zamanı bitti...bu dünyadaki hesap verme ceza cekme vakti...ahirettekini Allah bilir
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa rusyaya yaptirim yapti rusyada avrupaya yaptirim yapti türkiye tarafsiz kalmali
    Cevapla
  • Karagöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylersin hacı cav cav
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle