SANLAB Kaynak Simülatörü nitelikli istihdama destek oluyor

Türkiye’nin çeyrek asrı aşan bir süreden beri en çok ihtiyaç duyduğu meslek dalı olan kaynakçılık için kritik bir çözüm sunan SANLAB, Kaynak Simülatörü teknolojisini TEKNOFEST Karadeniz’de ziyaretçilerle buluşturdu.

SANLAB Kaynak Simülatörü nitelikli istihdama destek oluyor
SANLAB Kaynak Simülatörü nitelikli istihdama destek oluyor
GİRİŞ 12.09.2022 16:17 GÜNCELLEME 12.09.2022 16:17

Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşti.

Türkiye’nin 51 ilinde 200’den fazla noktada mesleki eğitim için laboratuvarlar kurarak nitelikli istihdama destek olan SANLAB, Kaynak Simülatörü teknolojisi ile TEKNOFEST Karadeniz’de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 

SANLAB’ın nitelikli operatörler yetiştirmek için geliştirdiği öğrenme çözümleri ile 1-3 ayda meslek sahibi olma imkanı sağlandığına dikkat çeken SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “VR öğrenme teknolojilerimiz ile motor montaj, gaz dolum, ilaçlama, boya, elektrikli araç bakımı, şarj istasyonu kurulumu, forklift, kaynak, CNC gibi birçok meslek dalının eğitimi yapılabiliyor. Kaynak Simülatörü teknolojimiz yıllardır binlerce kişinin meslek sahibi olmasına ve istihdam edilmesine vesile oldu. Kullanıcı sanal kaynak atölyesinde gerçekçi bir kaynak deneyimi yaşayarak tüm zamanların en çok aranan mesleğini yapmaya hazır hale geliyor. Gerçekçi ve ölçülebilir eğitimler ile kısa sürede meslek sahibi olup sanayide istihdam ediliyor” diye konuştu.

Simülasyon teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırma ve gerçek zamanlı robotik çözümler geliştirme vizyonuyla çalışmalarını sürdüren SANLAB, 2009 yılından bu yana özel sektörde simülasyon ve robotik alanında Türkiye’nin öncü teknoloji şirketi konumunda yer alıyor. Robotik çözümleri ile sektörlerin Ar-Ge ve test altyapısını güçlendiren şirket; savunma sanayi, otomotiv ve simülasyon sektörü için geliştirdiği 6DOF Hareketli Platform ile ulusal projelere katkı sağlıyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar