Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır

ABD Hazine Bakanı Yellen, enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini yoksa iş dünyasının bu durumdan etkileneceğini ifade etti.

Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır
Yellen: Enflasyon yüksek olursa iş piyasası darbe alır
GİRİŞ 12.09.2022 11:40 GÜNCELLEME 12.09.2022 11:40

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınabileceği konusunda umutlu olduğunu söyledi, ancak Amerikalıların Fed'in enflasyonu yenme ihtiyacını anladıklarını da bildirdi.

Yellen, Pazar günü CNN'e verdiği demeçte, "Fed'in bazen yumuşak iniş dediğimiz şeyi başarması için büyük bir beceriye ve ayrıca biraz şansa ihtiyacı olacak. Umudum yumuşak bir iniş gerçekleştireceğiz, ancak Amerikalılar enflasyonu düşürmenin şart olduğunu biliyorlar ve uzun vadede enflasyon kontrol altında olmadan güçlü bir işgücü piyasasına sahip olamayız" dedi.

Bu sözler, geçen hafta kendisinin ve merkez bankasındaki politika yapıcı meslektaşlarının, 40 yılın en yüksek seviyesi yakınında kalan enflasyonu ehlileştirmeye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell ile aynı paralelde.

Yellen, Başkan Joe Biden yönetiminin para politikasını Fed'e bırakacağını söyledi ve “Hedeflerimizin çok iyi hizalandığına inanıyorum. Güçlü bir işgücü piyasası ve enflasyonun daha normal seviyelere indiğini görmek istiyoruz." dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.