15 okulda planlanıyor: Öğrenciler ekmek üretimine başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt genelinde 15 okulda daha kurmayı planladığı ekmek üretim atölyelerinden biri olan Amasya’daki tesiste, yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte üretim başladı.

15 okulda planlanıyor: Öğrenciler ekmek üretimine başladı
15 okulda planlanıyor: Öğrenciler ekmek üretimine başladı
GİRİŞ 12.09.2022 10:17 GÜNCELLEME 12.09.2022 10:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2022 yılının ilk 5 ayında meslek liselerinin üretimden elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 231 oranında artışla 559 milyon 899 bin liraya ulaştı.

Meslek liselerinin içerisinde kurulan 15 ekmek fabrikasında günlük üretim kapasitesini 250 bine çıkarttıklarını bildiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İnşallah 2022'nin sonuna kadar 1 milyona çıkartacağız” demiş, bu sayede liselerin satış büfelerinde vatandaşların düşük fiyata ekmek almasını sağlayacaklarını söylemişti.

AMASYA'DA EKMEK ÜRETİMİ BAŞLANDI 

Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük 40 bin ekmek üretim kapasiteli atölyede, ilk ekmekler pişirildi. Hijyenik koşullarda gerçekleşen üretimde öğrenciler de görev aldı. Bakanlık ekmek üretimini 81 ilde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Bu program çerçevesinde Türkiye’de bir ilki başarıyoruz. Başlangıçta okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sonra da aşama aşama piyasaya ekmek satışlarımızla devam edecek” dedi.

Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurulumuna katkı sağladığı atölyenin ekmeğin daha uygun fiyata piyasaya sürülmesinin yanı sıra öğrencilerin fırıncılık alanındaki son teknolojiyle tanışacak olmalarının büyük kazanç olacağına değinen Türkmen, tesisin Amasya’ya kazandırılmasına destek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bakanlık yöneticilerine teşekkür etti.

OKULDA BUĞDAY EKİP KENDİ UNLARINI ÜRETECEKLER 

Projenin devamında Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait tarlalara buğday ekip üretim yapacaklarını anlatan Mehmet Türkmen, “Kendi unumuzu, ekmeğimizi üreteceğiz. Bu noktada da ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 5
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin elektronik acığını kapatacagınaza esnafın ekmeği ile oynuyorsunuz pırıl pırıl genlere yazık oluyor okuyanı ya coban oluyor yada sokakta kağıt topluyor cocukları boşa harcamayın üşkenin geleceğini boşa harcamayın zaten zamanla herşey elektronik olacak bunca cocuk işsiz kalacak yazık
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    her mesleği yapacak insana ihtiyaç var. Ülke gelecekte ekmek yerine kart yemeyecek herhalde...
    Cevapla
  • ferhat tokul 1 yıl önce Şikayet Et
    çoban olacak diye kucumsediğin meslegi suadna yapacak adam bulunamıyor ayrıca bu fırıncılık mesleğinde de gecerli 10 yıl sonra orada da calısacak kalifiye elemen bulamayacaksıın ki suanda da basladı zaten elektronik gucune gelince onlar odtude karılı kızlı aynı wc yi kullanmayı başarı sayıyor devletimiz o konuyu farklı sekilde cozdu zaten
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciler;ÇİP üretsin, ana kart üretsin, panel üretsin ;araba dizayn etsinler, uçak tasarımı, uçak ekipmanları tasarlasınlarmodern kentler tasarlasınlar ama ekmek üretmesi ler.
    Cevapla
  • Halim hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle.. Çocuklar mesleği lisedeyken öğrensin.
    Cevapla