Kamuda kadro için son viraja girildi: Farklılıklar bulunuyor

Kamuda kadro için son viraja giren yüz binlerce sözleşmeli personel birçok kuruma dağılmış durumda. Sözleşmeli personelin istihdamına ilişkin mevzuat da çeşitli.

Kamuda kadro için son viraja girildi: Farklılıklar bulunuyor
Kamuda kadro için son viraja girildi: Farklılıklar bulunuyor
GİRİŞ 12.09.2022 09:55 GÜNCELLEME 12.09.2022 09:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamuda halen görev yapan sözleşmeli personele ilişkin yasal dayanak toplamı çalıştıkları kuruma göre 48’i buluyor. Sözleşmelilerin kadroya alınmasında son viraja girilirken, söz konusu personelin istihdamına ilişkin yasal dayanaklar da kurumuna göre çeşitleniyor.

FARKLILIKLAR BULUNUYOR

Yeni Şafak’ın incelemesine göre; süre, kaynak ve dayanak açısından sözleşmeli personel arasında farklılıklar bulunuyor. Yasal dayanaklar arasında Devlet Memurları Kanunu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve kurum mevzuatları da var. Milli Saraylar İdaresi, Gençlik Spor Hizmetleri, KOSGEB, Türk Akreditasyon Kurumu, İller Bankası, belediyeler, PTT, Dil Tarihi Kurumu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi kuruluşları ve TRT mevzuatı da sözleşmeli personel istihdamına imkan sağlıyor. Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet, Devlet Opera ve Balesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye Adalet Akademisi, Gelir İdaresi Başkanlığı, TOKİ, ÖSYM gibi kurumların mevzuatı da sözleşmeli personel istihdamına açık.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Teiaş kit taşeronları ne zaman kadroya geçecek?
    Cevapla
  • Bulgaristanlı Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya üniversitelere bağlı teknokentler
    Cevapla