Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Son haftalarda büyük değer kaybeden kripto paralar, para politikalarının netleşmeye başlamasıyla rahat bir nefes aldı. Bitcoin dün yüzde 10, Ethereum da yüzde 6.7 değer kazandı.

GİRİŞ 10.09.2022 13:55 GÜNCELLEME 11.09.2022 10:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarının netleşmeye başlamasıyla piyasalardaki belirsizlik bulutları dağılmaya başladı. Önünü görmeye başlayan yatırımcıların artan risk iştahı kripto paralardaki yükselişe destek verdi. Bitcoin dün yüzde 10 değer kazanarak 21.181 doları gördü. Ethereum da yüzde 6.7'lik yükselişle 1.735 doları aştı.

TAHVİLLERE RAĞMEN

990 milyar dolar seviyelerine inen kripto para piyasa hacmi de yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı Analistler tahvil getirilerindeki yükselişe rağmen Fed ve ECB'den beklentilerin netleşmesiyle piyasaların rahatladığını ifade etti.  2022 genelinde ABD hazine tahvil getirileriyle kripto paralar arasında ters bir ilişki olduğu göze çarpmıştı.

Tahvil faizleri yükseldikçe genel olarak Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda düşüş kaydedildi. Ancak son gelişmelerde de görüldüğü üzere, risk almayı seven ve yüsek kazanç beklentisi olan yatırımcıların dip seviyeleri alım fırsatı olarak görmesiyle kripto paralar tahvillere rağmen yükselmeye başladı.

Fed ve ECB'nin adımlarının yanı sıra, kripto para sistemindeki gelişmeler de piyasaya olumlu yansıdı. Bir süredir beklenen ''Ethereum birleşmesi'' kripto para piyasasındaki olumlu rüzgarlara katkıda bulunuyor. 15 Eylül'de başlayacak Ethereum tarihinin en büyük güncellemesiyle bu kripto para ağının temel teknolojisi iş kanıtı (proof of work) sisteminden hisse kanıtı (proof of stake) sistemine değişecek.

Böylece madencilikte karmaşık bilgisayar hesaplamaları değil, kullanıcıların teyidi yeterli olacak. Bu güncellemeyle beraber Ethereum'da elektrik tüketiminin mevcut seviyesinin yüzde 1'ine düşeceği iddia ediliyor.

PİYASA DEĞERİ YENİDEN 1 TRİLYON DOLARIN ÜSTÜNDE

Fed ve ECB'nin önümüzdeki dönem faiz adımlarının netleşmesiyle birlikte yatırımcılar yüzünü yeniden kripto paralara çevirdi. Bitcoin'in piyasa değeri 3 gün önce 350 milyar dolar seviyesine kadar gerilerken, dün 402 milyar doları aştı. 184 milyar dolara gerileyen Ethereum da 210 milyar doları aştı. Yine aynı dönemde 932.5 milyar dolara kadar gerileyen toplam kripto para piyasası da 1 trilyon 40 milyar doları geçti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee helalin hesabı haramın azabı var. Afiyet olsun sizlere
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Perişan olsunlar kolay kazanc olmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Genelde tam tersini duyuyoruz. Ahiretini yaktığı gibi umarım Dünyanıda kül etmeZ KARDEŞŞŞ
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa be ne güzel demişsin
    Cevapla
  • Öz Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    100 milyon SHIB ile beklemedeyim. 10 kuruş olunca satarım. Emekliye ayrılırım. Siz haram demeye devam edin. Devir kripto devri. Siz de üç sene sonra keşke ben de alsaydım diyeceksiniz. Sabrın sonu selamettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle