Bakan Varank: 6 'unicorn'umuzdan 3'ü oyun ve yazılım firmaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde bulunan Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE) Oyun Geliştirme Yaz Kampı'nda 51 ülkeden 600 gençle bir araya geldi.

Bakan Varank: 6 'unicorn'umuzdan 3'ü oyun ve yazılım firmaları
Bakan Varank: 6 'unicorn'umuzdan 3'ü oyun ve yazılım firmaları
GİRİŞ 10.09.2022 13:07 GÜNCELLEME 10.09.2022 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, katılımcıların Bilişim Vadisi'nde uykusuz geceler geçirerek gruplar halinde oyun tasarladıkları kampın son konuğu Bakan Varank oldu.

Ziyaret esnasında Varank'a Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu eşlik etti.

Farklı ülkelerden öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları takımlarla sohbet eden Varank, tasarlanan oyunları denedi. Varank'ın oyun performansı, katılımcılardan alkış aldı.

Bakan Varank, Türkiye'nin geleceğine katkıda yazılım ve tasarıma dikkat çektiBakan Varank, Türkiye'nin geleceğine katkıda yazılım ve tasarıma dikkat çekti

Öğrencilerle özçekim yapan, oyun kampı duvarına imzasına atan Varank, Planetary Çadırı'nda da oyun deneyimi yaşadı. Varank, ziyareti sırasında katılımcılara dondurma da ikram etti.

TÜRKİYE'DE 6 TANE MİLYON DOLARLIK ŞİRKET VAR

Bakan Varank, kampta yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin teknoloji tabanlı işlerde müthiş bir ivme yakaladığını söyledi.

Varank, "Bundan üç sene önce Türkiye'de bir tane 'unicorn' yani milyar dolarlık şirket yokken şu anda 6 'unicorn'umuz var. Bunlardan 3'ü oyun ve yazılım firmaları. Bu alana gençlerin de ilgi duymasıyla beraber yakaladığımız ivme, Türkiye'yi farklı bir boyuta taşıyacak" ifadesini kullandı.

"KATMA DEĞER ÜRETMEK GEREK"

Yaklaşık 5 bin başvurudan 600 genci fiziki olarak davet ettikleri bilgisini veren Varank, şunları kaydetti:

"Buraya gelen gençlerimiz kimisi dışarıda çadırlarda, kimisi yurtlarda kalıyor ama buraya gelerek 'render'ından tutun da farklı senaryo yazımına kadar bir oyunu geliştirirken neye ihtiyacınız var, hangi bilgiye sahip olmanız gerekir, bunlarla ilgili bilgileri alıyorlar, bunları nasıl oyunlarına aktaracaklarını öğreniyorlar. Daha sonrasında eğer şirketlerini kuracaklarsa nasıl desteklerden faydalanabiliyorlar, bunlarla ilgili bütün bilgileri burada alarak aslında genç arkadaşlarımıza kariyerlerinde önemli bir avantajı sağlamış oluyoruz"

Destekleri vermeye devam edeceklerini vurgulayan Varank, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması için mutlaka katma değer üretilmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesi milleti için çalışıp didinen herkesden Allah razı olsun işleri güçleri rast gitsin inşallah!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal kobileri de unutmayalım sn. Bakanım. Kosgeb az bi hareket versin sahaya. Yeni destekler çıkartsın. Özellikle mikro ölçekli işletmeler çok bekliyo Kosgeb'i. Hep orta ve üstü ölçekli işletmeleri dedtekliyosunuz.
    Cevapla