Bakan Nebati'den Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Bakan Nebati, yaklaşık 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplam 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını duyurdu.

GİRİŞ 10.09.2022 10:38 GÜNCELLEME 10.09.2022 11:22
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır. Bugün gelinen noktada, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489’a ulaştı." dedi.

Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden kur korumalı mevduat uygulamasındaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Ekonominin çarklarının Türk lirası enstrümanlarla döndüğünü vurgulayan Nebati, "Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz kur korumalı mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır." ifadesini kullandı.

TÜRK LİRASI MESAJI: SİSTEMİN ÇARKLARI TL İLE DÖNÜYOR

Nebati, Türk lirası cinsinden varlıkların artmasının ve tasarrufların vadelerinin uzamasının, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Böylece, tasarruf sahibi kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla gideriyor. Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk lirası tercihimiz var. Biz, tercihimizi Türk lirasını önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık.

Sistemin çarkları Türk lirası ile besleniyor. Bu bizim paramız, bizim tasarrufumuz ve bizim yatırımımız. Bugün gelinen noktada, kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştı. Biz Türk liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız."

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 48
  • cem 1 yıl önce Şikayet Et
    bankalardaki mevduatı döviz olan vatandaşlar aranmalı ve mevduatlarının yarısını bozmaları söylenmeli
    Cevapla
  • Kork ALLAHDAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakalla cıkıyor Allaha savaş acan kur korumalı faiz savunuyor bu ne takiye bakanım
    Cevapla
  • Tatar ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Paranızı getirin dolarınızı bozdurun vadeli kur korumalı hesaba yatır demek faiz değil de bizmi bilmiyoruz da yoksa adamına göre değişir oldu faiz.
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet zor durumdayken devletin bu durumundan beslenip parasını kur korumalıya geçiren arkadaşlar size sesleniyorum.Ayrıca parasını dolar yapıp bekleyen aç kurtlar ayrıca size: Siz para kazanacaksınız diye alt kesim,fakir fukaranın anasını ağlattınız.Faize bulaşan Allah’a savaş açmıştır.Malesef sonunuz iyi değil.Başınıza bir iş geldiğinde neden diye sormayın nedeni fakirin sırtına basmanız ve Allah’a savaş açmanızdır.Ben 2 sene paramı faiz almadan kenarda tuttum,dolarda yapmadım.500 binlira ya gittim 1,5 sene önce arsa aldım.Geçen hafta 4,8 milyona sattım.Beni Allah mükafatlandırdı.Siz kazandığınızı sanıyorsunuz Ya yanılıyorsunuz.Paranız yüzde elli alım gücünü korudu.Allah sizi islah etsin
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    çok akıllısın! 2sene tuttuğun paranı 3sene tutmuş olaydın bakalım böyle yazıyor olur muydun? sen dolara endeksli arsanın fiyatını artırıp milleti kazıklarken iyi başkaları kendi parasını korurken kötü. yüzde 1000 kar etmek var mı müslümanlıkta? işine gelince Allah mukafatlandırdı. Ben reisim için bugüne kadar hep TL tuttum. aynı para duruyor ve 5yıl önce alabildiğim hiçbir şeyi alamıyorum. Şahin alabilirim anca jip alabiliyorken.
    Cevapla
  • izmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    yani haram olan faiz demesenizde rabbimşn haram kıldığı faiz ahiretiniz gitti
    Cevapla
  • salim 1 yıl önce Şikayet Et
    izmit li . dünyanın çarkı faizle dönüyor..ben faize bulaşmayım.ihtiyaç için emin evimden kredi aldım. işlem parası diye bir para aldılar.aldıkları para banka faizindn fazla.banka kredisi daha uygun du .birde faizsiz sistem diyerek reklam yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle