İstanbul’da tezgahlarda balık çeşitliliği yaşanıyor

Balıkta av sezonunun başlamasıyla tezgahlarda balık çeşitliliği arttı. Balığın bollaşmasıyla önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceği tahmin ediliyor.

GİRİŞ 10.09.2022 01:53 GÜNCELLEME 10.09.2022 10:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Balıkta av yasağının kalkmasıyla tezgahlarda çeşitlilik artmaya başladı. Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda tezgahlarda palamut, hamsi, istavrit bolluğu yaşanıyor. Balıkta fiyatlar ise henüz düşmedi, önümüzdeki günlerde fiyatların gerilemesi bekleniyor. Balıkçılar çarşısında hamsi ve istavrit 70 lira palamut ise boyuna göre 50-100 lira arasında satılıyor.

Tezgahlarda her çeşit balık olduğunu söyleyen balıkçı Samet Balyemez, ‘’Hamsi, istavrit, kalkan, lüfer, palamutta bolluk var. Hamsi 70 lira, istavrit 70 lira, palamut fiyatı 50-100 lira arası değişiyor. Hava soğuduğunda fırtına olmazsa balık daha çok gelir. Genel olarak her şeyde pahalılık var. Balık fiyatları yüksek sayılmaz’’ dedi.

“Tezgahlarda her çeşit balık var”

Mustafa Sancaktaroğlu ise ‘’Tezgahlarda her çeşit balık var. Karadeniz ve Ege’de fırtına var. Fırtınayla sezonu açtık. Fiyatlar biraz yüksek ama önümüzdeki günlerde düşmesini bekliyorum. Denizlerde hava düzelince fiyatlara da yansır. Hayat pahalılığı her yerde var, balık fiyatlarını vatandaşlar normal karşılıyor’’ diye konuştu.

Balıkçılar çarşısında alışverişe gelen Erdal Aydır isimli vatandaş ise ‘’Haftanın 3-4 günü balık tüketiriz. Karadenizli bir aileyiz, balığı severiz. Hamsi, mezgit ve palamut aldım. Fiyatları pahalı buldum, bollaştığında ucuzlamasını bekliyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • objektif sporsever 1 yıl önce Şikayet Et
    70 lira hamsi ve bolluk varmış.aman ne bolluk ne bolluk
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    çeşit bol olsa ne olur herkes alıp yiyemedikten sonra
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Balıkçıların Fiyatları yükseltmeleri için o kadar çok bahaneleri varki Roman olur!..Hava Soğuk olursa balık bollaşır ucuzlar derler, hava soğuk olur Balığa çıkamadık Balık yok diye Zam yaparlar bu sefer Hava soguk olmaz Soguk olmadığı için Balık yok yine Zam yaparlar....Kar Yağınca Balığa çıkamadık derler Zam Yaparlar..Kar yağmayınca bu seferde Balığın kulağına Kar suyu kaçmadı Balık yok derler yine Zam Yaparlar...Yani Zam yapmak için Bahane çok! :)
    Cevapla
  • Cem Tayfur 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın paraniza yazık. 30 tl lik balık 70 tl.. Almayın
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum kimse almazsa ucuzlar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avlanma yasağı 1 Ekim e kadar sürmeli. Balık ölçüleri yeterli büyüklükte değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle