İsviçre Türkiye'yi tercih etti! Üretimine başlandı

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ), İsviçre demir yollarında hizmet verecek bakım aracının imalatına ve montajına Eskişehir’de başladı.

İsviçre Türkiye'yi tercih etti! Üretimine başlandı
İsviçre Türkiye'yi tercih etti! Üretimine başlandı
GİRİŞ 09.09.2022 17:25 GÜNCELLEME 09.09.2022 17:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de imalatı yapılan 11 adet bakım aracı, İsviçre demir yollarında görev yapacak. Amerikan menşeili Harsco firmasıyla ortak yürütülen projede, toplam 11 adet demir yolu bakım aracı İsviçre’de hizmet verecek. Henüz prototip imalat çalışmaları devam eden araçlar, raylarda oluşan elektrik arızaları, yol ve altyapı çalışmaları için kullanılabilecek. Testlerin ve homolagasyon çalışmalarının İsviçre demir yollarıyla birlikte gerçekleştirildiği bakım araçlarının 2 adet prototipinin, 2023 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

ELEKTRİK ARIZALARI, YOL VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI İÇİN KULLANILACAK

Aracın kabiliyetlerinden ve teknik bilgilerinden bahseden TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Ali Rıza Isın, araçların testlerine henüz geçemediklerini belirtti. Şasinin üzerinde 4 modülün olduğunu söyleyen Isın, “İsviçre demir yolları için, 2+9 şeklinde demir yolu bakım aracı imalatının yapıldığı atölyede bulunuyoruz. Bu projeyi Amerikan menşeili Harsco firmasıyla birlikte yapıyoruz. Aracın özelliklerine geçecek olursak, şasinin üzerinde dört modül bulunuyor. Kabin 1, Kabin 2, personel ve makine odası şeklinde. Aracın kabiliyetlerinden bahsedecek olursak, üzerindeki vinç vasıtasıyla, demir yolunda hem kataner, yani elektrikle ilgili arızaları gidermek için hem de yol ve altyapıyla ilgili çalışmaları gidermek için ekipmanlar bulunuyor. Aynı zamanda alt yapıyla ilgili poz çalışmaları diye tabir ettiğimiz çalışmalar bu araçla yapılabiliyor” diye konuştu.

“2023 YILINDA 2 ADET PROTOTİPİN TESLİMİ GEREKİYOR”

İki adet prototip imalatının ardından 9 adet daha araç üretileceğini dile getiren Ali Rıza Isın, projenin ihracata da katkı sağladığını vurguladı. Montaj, imalat ve testlerin komple Eskişehir’de yapıldığını belirten Isın, “Şu anda prototip imalat çalışmaları devam ediyor. Devamında İsviçre demir yolları için 9 adet daha yapılacak. Henüz testlerine geçemedik. Testlerin ve homogolasyon işlemlerinin İsviçre demir yollarıyla birlikte yapılması lazım. 2023 yılında 2 adet prototipin teslimi gerekiyor. İsviçre altyapısı ve demir yolu bakımı için yapılan bu araç, komple montajı, imalatı ve testleri Eskişehir TÜRASAŞ bölge müdürlüğünde yapılacak. Harsco’nun da TÜRASAŞ’ı seçme nedeni Türkiye’nin ve TÜRASAŞ’ın tecrübelerinden, daha önce yaptığı lokomotif imalatlarından kaynaklanıyor. Bir taraftan da ihracat gerçekleştirmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Akm 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuz işçiliğin gözü kör olsun biz harbiden adam olmayız
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    İsviçre çoğu iş yerini Macaristan a taşıdı bu normal bir durum tabi ucuz nerede imal ediyorsa oraya gidecek çinde 100 binlerce Avrupalıların iş yerleri var
    Cevapla
  • tebrikler-yazıya 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 Seçimleri 2 saat önceŞikayet Et Bizans ittifakı anayasası yani "10 Aralık Hareketi" Türkiye için beka sorunudur. HeDP belediyeleri her tabelaya Farsça'nın bir lehçesi olan Kurmanci lehçesini yazıyor, bu resmen Türkiye'yi bölme hareketidir. En çok sevinen İran çünkü Kurmanci'nin Farsça'nın bir lehçesi olduğunu biliyor, HeDP doğuyu İran'a hazırlıyor. Almanya'da Türkçe tabelalara izin veriliyor mu !!! ABD'de Kızılderili ve İspanyolca tabelalarına izin veriliyor mu !!! Almanya'da spiker Türkçe konuştu diye işten attılar. Fondaş medya Türkiye'deki bölücü vakıfları ve oluşumları sürekli destekliyor Siyonist efendileri de içerideki bölücüleri para yağmuruna tutuyor.
    Cevapla
  • Es es 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykel yapılmıyor Lokomatif ve dünya devi İsviçre demiryollarına denekki Eskişehir kritik bir yer. Zamanında Devrim arabasida yapılmıştı. Eskişehir hızlı trende yapar bekle 2023
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizans ittifakı anayasası yani "10 Aralık Hareketi" Türkiye için beka sorunudur. HeDP belediyeleri her tabelaya Farsça'nın bir lehçesi olan Kurmanci lehçesini yazıyor, bu resmen Türkiye'yi bölme hareketidir. En çok sevinen İran çünkü Kurmanci'nin Farsça'nın bir lehçesi olduğunu biliyor, HeDP doğuyu İran'a hazırlıyor. Almanya'da Türkçe tabelalara izin veriliyor mu !!! ABD'de Kızılderili ve İspanyolca tabelalarına izin veriliyor mu !!! Almanya'da spiker Türkçe konuştu diye işten attılar. Fondaş medya Türkiye'deki bölücü vakıfları ve oluşumları sürekli destekliyor Siyonist efendileri de içerideki bölücüleri para yağmuruna tutuyor.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru tespit. kürtçe denen dil, peştunca, zazaca, lorca, sorca, tacikçe,belucça v.s gibi diller tamamen farsi lehçelerdir. hiç birisi müstakil dil değildir. büyük kısmı Türk asıllı insanların karma dil konuşması yüzünden oluşmuştur ve rakamlarının tamamı farçsadır. uydurulan bu dil ile milletimizi bölmeye matuf çalışmalar yapılıyor. oysa bu insanların yüzde doksanı Türkmen asıllı.
    Cevapla
  • Doğru ol Adam ol 1 yıl önce Şikayet Et
    Farklı 38 adetide Sakaryada üretilmekte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle