Merkez'in altın rezervleri 2 yılın zirvesinde

TCMB temmuz ayında 11 ton net altın alımı yaptı. Altın rezervleri 469.3 tonla son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. TCMB yılın ilk 7 ayında 86 ton net altın alımı yaparak açık ara dünyanın en fazla altın alan merkez bankası oldu.

GİRİŞ 08.09.2022 11:07 GÜNCELLEME 08.09.2022 13:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dünya Altın Konseyi temmuz ayı Merkez Bankaları altın rezervleri verilerini açıkladı. Buna göre küresel olarak merkez bankaları temmuzda 37 ton net altın alımı gerçekleştirdi. Bu rakam hazirandaki 64 tonluk net alımın bir hayli altında kaldı.

Temmuz ayında en fazla net alım gerçekleştiren merkez bankası 15 tonla Katar Merkez Bankası oldu. Katar'ı 13 tonla Hindistan, 11 tonla Türkiye ve 9 tonluk net alımla Özbekistan takip etti. Söz konusu ayda en büyük net satış ise 11 tonla Kazakistan'dan geldi.

Son verilerle beraber yılın ilk 7 ayında merkez bankalarının dünya genelindeki net altın alımları 307 tonu buldu.

YIL GENELİNDE AÇIK ARA LİDER

TCMB temmuz ayında Katar ve Hindistan'ın gerisinde kalsa da 2022'de en fazla altın alımı yapan merkez bankası konumunu korudu.

KAYNAK: HABERTÜRK
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ssk batakçısı kemal oğlu hasan devlet son 20 yılda konutları deprem yönetmenliğine göre inşaat etti ve %60 depreme dayanaklı binalar arttı ayrıca devletin görevi iş oluşturmak değil iş gücünü özel sektör oluşturur hiç bir gelişmiş ülke iş gücünü devlet oluşturmaz ve sizin o kara batak dönemlerindeki Türkiye yok bunu aklınıza sokun chp söyleyin teröristlerle ittifak yapacağına ülkeye bir katkısı yokda bari şu züppe yunana 2 çift söylesin bari
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde 1 konut 10 milyon olurdu kirayı da artık tahmin et
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 20 yılda Devlet 1,2milyon konut yapmış.Bu konutların yaklaşık maliyeti 840milyarTL oysaki bir kişiye iş yaratma maliyeti 170binTL.Yani Konuta son 20 yılda yatırılan para sanayi tesisine yatırılsaydı 4milyon941bin kişiye iş yaratılmış olacaktı.Bu tesislerin üretimi ülkeyi kalkındırıp cari açığı kapatacaktı.Oysa konut ısrarı ülkeyi ekonomik sıkıntılarla boğuşmamıza neden oluyor.
    Cevapla
  • Haktan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakan varank ı takip et de son 20 yılda sanayi ye yapılan yatırımları gör
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan . Hala İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin 5 Milyon konut ihtiyacı var. Allah'tan yöneticiler senin gibi düşünmüyor 100 milyon TL kira öderdik artık .Depremi de hiç saymıyorum .
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide altın dolar karşısında düşüyor. Artık satma zamanı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki altın düşecek gibi ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle