Dolar ve Euro'da son durum

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken dolar güne 18.23, Euro ise 18.24 liradan başladı

Dolar ve Euro'da son durum
Dolar ve Euro'da son durum
GİRİŞ 08.09.2022 08:59 GÜNCELLEME 08.09.2022 09:09

Piyasalarda bugün Avrupa Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı bekleniyor. Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ağustos ayında yüzde 9.1 ile rekor seviyeye yükselirken ECB'nin artan enflasyona 75 baz puanlık rekor faiz artırımıyla cevap vermesi bekleniyor.

Bu kritik güne dolar 18.23, Euro ise 18.24 liradan başladı. Piyasa açılışından önce Euro/dolar paritesinin 1'in altında olmasına rağmen Euro'nun yurtiçinde dolardan daha değerli olması dikkat çekti.

Analistler düşük hacimli piyasadaki vadeli işlemler sebebiyle bu durumun yaşanabileceğini belirtti.

Bunun yanında Avrupa'daki potansiyel enerji krizi gündemin önemli maddeleri arasında olmaya devam ediyor. Son olarak dün AB Komisyonu, üye ülkelere Rus gazına tavan fiyat uygulamaları yönünde tavsiyede bulunacağını açıkladı. AB enerji bakanları yarın gerçekleştirilecek acil toplantıda bu tavsiyeyi hayata geçirip geçirmemeyi tartışacak. Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise tavan fiyat uygulayacak ülkelere gaz ve petrol satışı yapmayacaklarını ifade etti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.