Trafik sigortasında yol haritası ekim ayında açıklanacak

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasında kalıcı çözümler geliştirmek istediklerini belirterek, "Bu kapsamda hazırladığımız yol haritamızı ekim ayında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Trafik sigortasında yol haritası ekim ayında açıklanacak
Trafik sigortasında yol haritası ekim ayında açıklanacak
GİRİŞ 07.09.2022 16:16 GÜNCELLEME 07.09.2022 16:20

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yönetimi, yeni iletişim stratejisi kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası ile ilgili kamuoyuna birçok haberin yansıdığının altını çizen SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu şunları söyledi:

“Trafik sigortası bugün dünya genelindeki hemen hemen tüm ülkelerde branşın özelliği gereği sorunlu bir alan. Fakat bizim ülkemizde bu durum biraz daha fazla kamuoyunda yer alıyor. Biliyoruz ki yapısal çözümler getirmeden primi tarifeyi konuşmaya devam ederiz.

Bu nedenle özellikle vurgulamak isterim ki, sigorta sektörünün regülatörü olarak trafik sigortasında kalıcı çözümler geliştirerek tüm paydaşlar için sürdürülebilir bir branş olmasını istiyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız yol haritamızı ekim ayında kamuoyu ile paylaşacağız.” 

"AMACIMIZ HIZLI AKSİYON ALMAK"

Eroğlu, sorunlara yapısal çözümler geliştirmek için sektör paydaşlarının da içinde yer aldığı çalışma grupları oluşturduklarını belirterek,. "Amacımız eylem planı oluşturarak hızlı ve kapsamlı şekilde aksiyon almak" diye konuştu.

OVP içinde finansal istikrara önemli bir alan ayrıldığına dikkati çeken Eroğlu, bu konuda da BES ve OKS yanında sigortacılığın tabana yayılması için ürün çeşitliğinin artırılması ve Zorunlu Afet Sigortası'nın hayat bulması adına önemli ifadelerin yer aldığının altını çizdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.