Başkan Erdoğan duyurdu: İki ülke arasında kimlikle seyahat edilebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Sırbistan İş Forumu'nda konuştu. Başkan Erdoğan "Artık kimlikle Sırbistan’dan Türkiye’ye rahatlıkla seyahat edilebilecek. Türkiye’den de Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebilecek." dedi.

GİRİŞ 07.09.2022 15:14 GÜNCELLEME 07.09.2022 16:12
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu yıl Sırbistan'dan ülkemizi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak ilk kez 300 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, "Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracak. Sırbistan çipli kimlik seyahatin mümkün hale geldiği 6. ülke olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic'e değerli ev sahipliği için teşekkür etmek istiyorum. Az önce kendisi ile hem ikili ardından heyetler arası formatta son derece verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

Görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı şekilde etraflıca ele aldık. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik.

Başta Bosna Hersek'teki gelişmeler olmak bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunduk.

TİCARET HACMİ 2 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Ticaret hacmimiz rekor kırarak 2 milyar dolara yaklaştı. Sırbistan'daki yatırımlarımız son 10 yılda adeta sıçrama yaparak, 1 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Sırbistan'daki firmalarımız 1300'ü aştı.

Sırbistan'la karşılıklı turist sayılarımız büyük bir ivmeyle artıyor. Bu yıl Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının rekor kırarak 300 bine çıkmasını bekliyoruz. Bu sayının Türkiye'den de 150 bin olmasını bekliyoruz.

İşbirliğimizi geliştirecek bir diğer alanda müteahhitliktir. Müteahhitlik firmalarımız önemli projelere imza atıyor. Projelerin 48'inin 2018 ve sonrasında hayata geçirildiğine dikkat çekmek istiyorum. Sırbistan'la önümüzdeki dönemde bu alandaki işbirliğimizi de artıracağımıza inanıyoruz.

KİMLİK İLE SEYAHAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yollarının iştiraki Anadolu Jet, geçtiğimiz aralık ayında ilk defa Ankara-Belgrad arasında doğrudan seferlere başladı. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Nedir bu yeni adım?

Artık kimlikle Sırbistan'dan Türkiye'ye rahatlıkla seyahat edilebilecek. Türkiye'den de Sırbistan'a kimlikle seyahat edilebilecek. Adeta kendi ülkenizde bir şehirden bir şehre gider gibi yeni bir süreci başlatmış oluyoruz. Sırbistan Hava Yolu Şirketi Air Serbia da bu yıl Niş ve Kraljevo'dan İstanbul, Antalya ve Alanya'ya uçuşlarını başlattı.

Bugün imzaladığımız kimlikle seyahat anlaşması, şüphesiz karşılıklı seyahatleri daha da artıracaktır. Ayrıca, Bursa ile Yenipazar, Alanya ile Novi Sad, Balıkesir ile Niş arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için ilk adımları attık. Beşeri bağlarımızı kuvvetlendiren bu olumlu gelişmelerin devamını arzu ediyoruz.

7 ANLAŞMAYI BUGÜN İMZALADIK

Kimlikle seyahat, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, orman yangınları ile mücadele, ileri teknolojiler, elektronik devlet, medya ve iletişim alanlarında 7 anlaşmayı bugün imzaladık. Ziyaretim vesilesiyle Türkiye ile Sırbistan arasındaki münasebetlerin ilerletilmesi yönünde karşılıklı çok güçlü bir irade olduğunu müşahede ettim. Tabii biz geldiğimiz bu seviyeyi asla yeterli görmüyoruz. Müşterek çabalarımızla iş birliğimizi daha da derinleştirerek somut sonuçlar elde etmeye odaklanmış vaziyetteyiz.

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Sırbistan'la yakaladığımız en üst seviyedeki anlayış birliği herkes için bulunmaz bir fırsat teşkil ediyor. Ortak geçmişlerimizin ve müşterek değerlerimizin güç kattığı ekonomik ve ticari iş birliğimizi daha da sağlamlaştırmak hepimizin elindedir. Değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic'le birlikte biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Sırbistan'dan ülkemize yatırım yapacak müteşebbislere de kapımız sonuna kadar açıktır. Türk firmalarının Sırbistan'da bulduğu samimi ve güvenli ortamı, Sırp yatırımcıların da Türkiye'de bulabileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 61
  • bursalı 16 1 yıl önce Şikayet Et
    reis sen aslansın avrupayı titretiyorsun ama kafirin çaresi yok türün gücünü görecekler ak parti hak parti
    Cevapla
  • Ali Er 1 yıl önce Şikayet Et
    YAGMA HASAN'ın böreği ; yırtılan abacı BEKİR (vatan için ölenler)in Gömleği, nasıl olsa
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Turistin hayırlısını göremedim bu güne kadar. Antalya ya giden görmüştür Turistleri. Dövizleri onların olsun AHLAKSIZLIKLARINI da alıp, benim müslüman memleketimi TERKETSİNLER.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistana siha tb2 satılacak alacaklar deniyor,,daha çok yakında yüz binlerce bosnalı müslüman kardeşlerimizi çoluk çocuk öldüren sırp asgerleri sırp hükümeti ..bunlaamı tb2 siha verecez.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütun işlemleri istendigi gibi verilmiş.. Torunum tam 9 aydır ingiltere Vizesi bekliyor..Birde bu Vize sorununa çözüm bulunsa..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle