Ticaret Bakanlığı'ndan domates ihracatı açıklaması

Ticaret Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanlığı'ndan domates ihracatı açıklaması
Ticaret Bakanlığı'ndan domates ihracatı açıklaması
GİRİŞ 07.09.2022 13:44 GÜNCELLEME 07.09.2022 13:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesinde bulundu.

Bakanlık kamuoyunda domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirileceğine dair yapılan haberler hakkında, "Bugün yayımlanan Tebliğ değişikliği ile 'Domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş) - Diğerleri: (GTP:2002.90) (Salça)' ihracatında kayıt uygulaması söz konusu düzenleme bu ürünlerin ihracatının yasaklanması veya kısıtlaması ile ilgili değildir. Ayrıca, bu ürünlerin ihracatı Bakanlığımız iznine de tâbi kılınmamıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • kedi kız 1 yıl önce Şikayet Et
    içerde vatandaş salçalık domates alamaz oldu daha domatez ihracatı düşünülüyor bu kendi evladını hor görmek kendi vatandaşını dışarıya ezdirmek kendi yavrunu para için ezdirmek demektir.
    Cevapla
  • Yörük 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynısını fındık içinde bekliyoruz
    Cevapla