Suudi Arabistan'dan Asya ve Avrupa'ya petrol indirimi

Riyad yönetimi, gelecek aydan itibaren geçerli olmak üzere petrol fiyatlarını güncelledi.

Suudi Arabistan'dan Asya ve Avrupa'ya petrol indirimi
Suudi Arabistan'dan Asya ve Avrupa'ya petrol indirimi
GİRİŞ 07.09.2022 13:18 GÜNCELLEME 07.09.2022 14:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol üreticisi Suudi Arabistan, fiyatlarda değişikliğe gitti.

Riyad yönetimi, önümüzdeki aydan itibaren, Asya ve Avrupa'ya sevk edilen ham petrolün fiyatlarını düşürürken, ABD'ye gönderilen çoğu varilin fiyatlarını ise yükseltecek.

VARİL BAŞINA 4 DOLAR İNDİRİM

Asya'daki rafineriler, ekim ayında eylül teslimatlarına kıyasla varil başına yaklaşık 4 dolar daha az ödeyecek.

Avrupa'nın kuzeyine ve Akdeniz'e yapılan sevkiyatlar, varil başına yaklaşık 2 dolar daha düşük olacak.

DÖRT AY İÇİNDEKİ İLK İNDİRİM

Fiyatlardaki geri çekilme, yaklaşık dört ay içinde yapılan ilk indirim olarak kayıtlara geçecek. Söz konusu indirim, Brent ham petrolünün fiyatında son aylarda yaşanan düşüş sonrası bekleniyordu.

ABD'Lİ ALICILAR 0,50 DOLAR FAZLA ÖDEYECEK

Business Insider'ın haberine göre, ABD'li alıcılar, Suudi petrolü için yaklaşık 0,50 dolar daha fazla ödeyecekken, Arap hafif ham petrolünün fiyatı ise değişmeyecek.

Suudi Arabistan'ın son fiyatlandırma hamleleri, küresel petrol piyasalarının kısmen zayıflayan talebe rağmen aşırı derecede sıkı kaldığı bir dönemde geldi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • tepkili123 1 yıl önce Şikayet Et
    enayilik bu.. esas şimdi zamlayacan ki elde avuçta ne varsa verecekelr. sana muhtaçlar. işte ağa babası abd olunca sesi çıkamıyor ..
    Cevapla