Türkiye'de petrol arayacaklar! Anlaşma tamam

Petrol Rezerv zirvesinde imzalanan anlaşma sonrası yeni bir adım daha atılıyor. Azerbaycan petrol şirketi Batman'da petrol arayacak.

GİRİŞ 07.09.2022 13:40 GÜNCELLEME 07.09.2022 21:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Petrol Rezerv Antlaşması gereğince TPAO adına Türkiye'de petrol sondajı yapmak üzere Azerbaycan petrol şirketi SOCAR sondaj yetkilisi Batman'a gelerek ön incelemelerde bulundu.

ANLAŞMA SONRASI ADIM ATILDI! KARDEŞ ÜLKE, TÜRKİYE'DE PETROL ARAYACAK

Batman Valiliğinde SOCAR yetkilileri ile bir süre sohbet eden Vali Ekrem Canalp, şirket yetkililerinden yürütecekleri petrol arama faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Azerbaycan ile Türkiye arasında Mart ayında İstanbul'da düzenlenen Petrol Rezerv zirvesinde imzalanan anlaşma çerçevesinde en önemli sondajları Batman'da yapmayı planladıklarını ifade eden SOCAR Sondaj yetkilisi Zekiullah Kerimli, "Bölgede yapacağımız sondajlarda petrole ulaşmamız bizleri çok mutlu edecektir. Ayrıca Batman Valiliği tarafından Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir ifadesi olarak yapılan Karabağ Parkı ile pekiştirilen kardeşlik köprüsü, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Batman'da yürüteceği petrol arama faaliyetlerimiz ile kardeşliğimiz daha da derinleşecek" dedi.

SOCAR yetkililerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Canalp, Azerbaycan heyetine yurt ekonomisine sağlayacakları katkıdan dolayı teşekkür ederek, SOCAR'ın yapacağı sondaj çalışmalarında başarılar diledi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • m h er 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya işte böyledir bu işler
    Cevapla
  • Akim 1 yıl önce Şikayet Et
    azarbaycana extra veriliyo cunku cumhur baskanin en iyi arkadasi.Denizdemi yoksa karadami cikarmak daha kolay dusunun neden azarbaycan cunku azarbaycana kim destek verdi.ona yeterince savas malzemesi satti onun karsiliginda petrolu ortak paylasacaklar
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu zor olanı denizden çıkarmaya çalışılıyor niye karada biz çıkarmıyoruz gerçekden boyabatda Türkiyeye yeteçek petrol var
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Raman dağından zaten petrol çıkıyor.Batman bölgesinin bir petrol havzası olduğu açık neden devletimiz aramıyor aklım almıyor.Kardeş Azerbaycana sözüm yok ama yakında Hanslara Corclara petrolünmüz peşkeş çekilecek ondan korkuyorum.Sağolsun bu iktidar 20 yıldır karada petrol arama adına çivi çakmadı;Ama denizlerde dev gemilerle güzel arıyoruz algısı yaratmada muazzam başarılılar.
    Cevapla
  • İbrahim halil ayaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşuyorsunuz, Raman ve Kahta bölgesinde yeni kuyular açılıyor ve petrol çıkartılıyor. Diğer bölgelerde de ve özellikle Gabar dağında çalışmalar sürüyor.
    Cevapla
  • Muss 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözüne dizine vursun aramadiklarini nerden biliyorsun denizlerde arar gibi yapiyorlarmis corclara hanslara peşkeş cekihorlarmis biraz elesstirirken Elini vicdanina koy karadenizdeki gaz sahtemi Allahtan korkmadik
    Cevapla
  • emrew 1 yıl önce Şikayet Et
    petrol çıktığını biliyorsun sıkıntı ırak iran suriye gibi yakında ve kaliteli petrol çıkartmada yoksa zift çıktıktan sonra neye yarar uğraşlar.
    Cevapla
  • samsunlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizde aransın orada ne ararsanız bulursunuz belasını bile ;-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle