Çin olası Tayvan işgaline karşı Türkiye önlemi: Üretimi taşımak istiyorlar

Çin'in olası bir Tayvan işgaline önlem almak isteyen uluslararası markalar üretimlerini Türkiye'ye kaydırmak üzerine girişimlerde bulunduğu belirtildi.

GİRİŞ 07.09.2022 11:27 GÜNCELLEME 07.09.2022 12:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisi bünyesinde üretilen "taktik operasyonel malzeme" ve "taktik medikal ürünlerle" yakın zamanda başlayan ihracat faaliyetleri dünyanın farklı noktalarında önemli potansiyele ulaştı.

Polonya'nın Kielce kentinin ev sahipliği yaptığı, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük askeri fuarı MSPO 2022'de Türkiye "Lider Ülke" olarak yer alıyor. Türk şirketleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliği (SSI) desteğiyle fuara katılım sağlıyor.

Acil anlaşmanın imzalanmasını istediler: Çin'e karşı Türkiye'ye ihtiyacımız varAcil anlaşmanın imzalanmasını istediler: Çin'e karşı Türkiye'ye ihtiyacımız var

Fora Grup Savunma Teknolojileri, güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan "taktik operasyonel malzeme" ve "taktik medikal ürünleri"ni fuarda sergiledi.

Fora Grup Savunma Teknolojileri Direktörü Melih Aktaş, AA muhabirine, 2021 yılı itibarıyla aralarında Libya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan'ın bulunduğu ülkelere ihracatı hedeflediklerini, gelinen noktada bu hedeflerin ötesine geçtiklerini söyledi.

Rusya-Ukrayna Savaşı ile beraber artan taleple 15'ten fazla ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini belirten Aktaş, söz konusu ülkeler arasında Ukrayna, Polonya, Almanya, Çekya, Bulgaristan, Litvanya, Estonya, İngiltere, İsveç, Finlandiya, Romanya, Azerbaycan, İspanya, Burkina Faso, ABD'nin bulunduğunu bildirdi. Aktaş, şöyle konuştu:

"Burada bizi en çok mutlu eden nokta kendi tasarım ve marka ürünlerimizin Avrupa'da yüzbinlerce kullanıcıya ulaşmış olmasıdır. Gelen olumlu dönüşlere bağlı olarak talebi karşılamakta güçlük yaşıyoruz. Özellikle Polonya üzerinden Doğu Avrupa'ya açılma planımız çerçevesinde bu ülkede yerleşik partner ve temsilciliğimiz üzerinden Polonya ordusu ve polisinin askeri medikal ve askeri tekstil konusundaki tedariklerini yapmaktayız. Yıllık üretim kapasitemizin yüzde 30'unu sadece Polonya'dan gelen siparişler oluşturmakta. Bu nedenle bu sene 30'uncusu düzenlenen MSPO Fuarı'na katılarak daha güçlü bağlar kurmak, daha fazla kurum ve müşteriye ulaşmayı planladık. Fuarda ürünlerimize çok büyük ilgi olduğunu görüyoruz."

ÇİN'İN OLASI TAYVAN İŞGALİNE KARŞI TÜRKİYE ÖNLEMİ!

Kapasite artırmak için yakın zamanda 5 bin metrekarelik yeni bir tesise geçtiklerini ve yoğun şekilde faaliyet yürüttüklerini dile getiren Aktaş, "Özellikle Çin'in olası bir Tayvan işgaline önlem almak isteyen uluslararası markalar üretimlerini Türkiye'ye kaydırmak üzerine çalışmakta ve bu kapsamda pek çok büyük marka ile görüşme ve uygunluk çalışmalarına devam etmekteyiz. Bir taraftan kendi markamızla dünya pazarlarında var olmak bir taraftan uluslararası markaların Türkiye'deki çözüm ortağı olmak istiyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 31
  • Ahmet deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizi çok güzel günler bekliyor tâbi değerlendirebilirsek ah şu muhalefet her şeye karşı ya hükümetin hiç mi bir yi icrati yok yazıklar olsun dinyaya ismimizi bir atsturk birde Erdoğan duyurdu a siz duymak istemiyorsunuz hala polise askere kurşun sikanlardan oy bekliyorsunuz bu koltuk sevdamız Menderes'i sstirmadimi sol bu ülke için zarardan başka heykel dikti
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben herzaman yazıyorum yine yazacağım .bu muhalefet vallahide bizim için yunandan daha tehlikeli nedenmi.kardedim inançlarımızı saldıran muhalefet ,ekonomimize saldıran muhalefet,iktidarı alaşağı etmek için dış güçlerle PKK ile HDP ile fto ile kolkol giren muhalefet ,yurt dışında ülkeyi karalayan kotuluyen muhalefet,elinde olan belediyelerde hizmet etmekten uzak muhalefet hatta Türkiye yi Ermenistan karşısında haksız gören muhalefet pe soruyorum Yunan bize bundan daha fazla zarar verebilir mi .hatta Yunan artistlik yapmak istese kafasını gövdesinden ayirA biliriz ama bu muhalefete ne yapalım .çünkü güya siyaset yapıyorlar ,yıkım siyaseti
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yunan galip geleydi diyen kim?
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Eey Muhalefet duy artık duy artık tıkama kulaklarını Muhalefet liderleri hainmi desek ne desek kör olmuş gözleri Hükumete destek olacağına hep takoz oluyorlar . Bu hükümete can feda olsun yeter artık sayın Erdoğan düşmanlığı. Bütün dünyaların can kulağıyla dinlediği sayın Erdoğan ı . Bizimkilerde çamur atmakla yarışıyorlar.
    Cevapla
  • Adanalılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayvana bauraktar tb2 lazım
    Cevapla
  • ALİ KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    YORUMLARI OKUDUM DAA.. İÇİM AÇILDI. Karamsar AŞAĞILIK KOMPLEKSİ 89 YILDIR GENLERİNE İŞLEYİLMİŞ.. Hatta üretim artarsa tehlikeli olur diyeninden asgari üvreti HÜKÜMET 1000 TL ye düşürsün çok yatırın gelir diyenine kadar ÇOK ZENGİN çeşitli türler barındıran AHMAK VE AKILLI OLANLARLA BİR ARADA yaşayıp gidiyoruz NE GÜZEL HOŞGÖRÜLÜ İNSAN TÜRÜNÜN HER ÇEŞİDİNİ BARINDIRAN ZENGİN BİR ÜLKEYİZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle