Avrupa'nın korktuğu başına geldi: en büyük alüminyum tesisi üretimi kısıyor

Fransız alüminyum tesisi Dunkerque, enerji maliyetleri nedeniyle üretimi % 20 oranında azaltıyor.

Avrupa'nın korktuğu başına geldi: en büyük alüminyum tesisi üretimi kısıyor
Avrupa'nın korktuğu başına geldi: en büyük alüminyum tesisi üretimi kısıyor
GİRİŞ 06.09.2022 15:48 GÜNCELLEME 06.09.2022 15:48

Fransa'nın en büyük alüminyum döküm tesisi olan Aluminium Dunkerque, artan elektrik fiyatlarına tepki olarak üretimi beşte bir oranında azaltmayı planlıyor.

Kaynaklar, üretim kesintisinin en azından gelecek yılın başına kadar süreceğini bildirdi.

Avrupa'daki diğer alüminyum ve metalurji firmaları, artan enerji maliyetleri enerji yoğun endüstriler için marjlara zarar veriyor.

Fransa'nın kuzeyindeki Dunkirk limanının yakınında bulunan Aluminium Dunkerque, yıllık yaklaşık 285.000 ton kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük alüminyum üretim tesislerinden biri. 600'den fazla işçi çalıştırıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.