Rusya'dan petrol açıklaması: Daha fazla göndereceğiz

Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov "Petrol fiyat sınırı uygulamasına Asya'ya daha fazla petrol göndererek yanıt vereceğiz" dedi.

GİRİŞ 06.09.2022 09:39 GÜNCELLEME 06.09.2022 16:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Petrol ve doğal gaz alanındaki mücadelesini sürdürme kararı aldı. Avrupa'ya doğal gaz akışını kesen Rusya, AB ülkelerinde büyük kaosa neden oldu. AB üyesi ülkeler enerji dar boğazına girerken tasarruf tedbirlerini artırmaya başladı. Klima kullanımına derece sınırı getirilirken, sokak aydınlatmaları ve şirketlerdeki gereksiz elektrik harcamalarına kısıtlama geldi.

G7'YE RUSYA'DAN CEVAP

Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, G7'nin Rus petrolüne fiyat sınırı uygulama kararına cevap olarak Asya'ya daha fazla petrol gönderileceğini açıkladı.

Shulginov, Rusya ve ortaklarının ticaretin kolaylaştırılması için kendi sigorta sistemlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

PETROL VE DOĞAL GAZ ÜRETİMİ AZALACAK

Rusya'nın petrol ve doğal gaz üretimini bu yıl azaltması bekleniyor. Uygulanan yaptırımlar nedeniyle sınırlanan enerji satışı nedeniyle petrolde yüzde 2, doğal gazda da yüzde 7 civarında üretim azalışı bekleniyor.

AVRUPA'YA GİDEN DOĞAL GAZ HATTI NE ZAMAN AÇILACAK BELLİ DEĞİL

Bakan Shulginov, Kuzey Akım 1'in ne zaman faaliyete geçeceği konusunda bir karar alınmadığını, çalışmaların tamamlanması neticesinde karar verileceğini söyledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    tunellerın ışıkları yarıyarıya azaltılmalı..
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bunu kendi kendine yapacak değil. Üst akıl bunu yönlendiriyor. 1-2 sene öncesinde Economist dergisinin kapaklarında bu açık biçimde belirtilmişti zaten. 2023 yılında Nükleer felaket olacak. Avrupa yine dar boğaza girecek.
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet tek güç hak yolu olsun ve acil Asya'ya kaymali ...
    Cevapla
  • Ahmey 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede elektrik fiyatları çok yüksek tünellerin yarı ışıkları ile gereksiz sokak lambalarını kapatarak kayıp kaçak düşürülür fatura fiyatları aşağı çekilmiş olur
    Cevapla
  • almanyali 1 yıl önce Şikayet Et
    israil ve abd ninin kuklasi avrupa almanya abd nin size faydasi degil zarari var uyanin artik koparin abd zincirlerini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle