Türkiye harekete geçti: Büyük zafer sonrası Türk birliği düşman çatlatacak...

Azerbaycan'a desteğini hiçbir zaman kesmeyen Türkiye, şimdi de Karabağ’ın yenilenmesi için kolları sıvadı. Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 16 Eylül’de Karabağ’ın önemli şehirlerinden Şuşa’da "Karabağ İş Forumu" düzenlenecek.

Türkiye harekete geçti: Büyük zafer sonrası Türk birliği düşman çatlatacak...
Türkiye harekete geçti: Büyük zafer sonrası Türk birliği düşman çatlatacak...
GİRİŞ 06.09.2022 12:45 GÜNCELLEME 06.09.2022 13:45
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması sürecinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a desteğini hiç kesmeyen Türkiye, şimdi de Karabağ’ın yenilenmesi için Azerbaycan’ın yanında olacak.

Bu kapsamda, Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 16 Eylül’de Karabağ’ın önemli şehirlerinden Şuşa’da ‘Karabağ İş Forumu’ düzenlenecek. Karabağ Bölgesinin restorasyonu ve yeşil dönüşümünün konu edileceği İş Forumu’nda Karabağ ve doğu ekonomik bölgesinde yatırım imkânlarının değerlendirilmesi için özel oturum da yapılacak.

İş Forumu’na Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov, Türk Devletleri Teşkilatı Bağdad Amreyev ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’ın ticaret ve sanayi odalarının başkanları ile çeşitli devlet kurum ve kuruluşların temsilcileri katılacak.

7 ALANDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Öte yandan, İş Forumu’nda kurumlar arası görüşmeler de gerçekleştirilecek. Bu görüşmeler 7 sektör üzerinden yürütülecek. Heyetler; inşaat (yeşil altyapı), tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, hafif sanayi (tekstil, makine aksamı, yedek parçalar), turizm, madencilik ve bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda istişarelerde bulunacak. Anlaşılan alanlarda yeni işbirlikleri ve yatırımlara gidilecek.

Söz konusu alanlarda Türkiye’den firmalar öne çıkıyor. Bu anlamda özellikle yenilenebilir enerjide çeşitli görüşmelerin devam ettiği biliniyor. Geçen yıl Bakü’de konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de “Azerbaycan’ın yenilenebilir enerjiyle alakalı ciddi hedefleri var. Özellikle de işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinde ‘yeşil enerji’ hedefleri bulunuyor. Azerbaycan, yenilenebilir enerji konusunda, özellikle rüzgâr enerjisinde potansiyeli yüksek bir ülke. Hem kıyıda hem de kıyıya yakın yerlerde deniz üstünde rüzgâr türbinlerinin inşasına dönük projeleri var. Şu anda Karabağ’daki yatırımlar devlet eliyle gidiyor. Orada hem güneş hem de rüzgâr alanında yatırım planlıyorlar. Türkiye’de bu konuda tecrübesi ve deneyimi olan şirketler de buraya gelip görüşecekler, müzakere edecekler. Anlaşmaya bağlanırsa mutlu oluruz ama henüz sonuçlanmış bir anlaşma yok. Görüşmeler olumlu yönde ilerliyor. Yine burada doğalgaz çevrim santralleri düşünüyorlar” demişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş ver kardaş siz geçin oraları acım desen bir lokma ekmek vermez türkiyeye tek azarbaycan can gerisi yalan
    Cevapla
  • Esat Yanık 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de bile Türk’ü sevmeyen sözde Türkler var. Türkistan coğrafyası da böyle. Zamanla sever anlaşırız. Turan yakındır. Sağol varol reisimiz.
    Cevapla
  • uzmçvş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mümkün değil servis elemanları bu habere bakarak ancak kah kaha nöbeti geçirir 4 yıl o coğrafya da yaşadım bir cacık olmaz bizim onlara baktığımız gibi bize bakmıyorlar alayı Rusçu olup çıkmış.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Din insanlarımıza büyük görev düşmektedir . En az 10 yıl orada yaşayıp , daha fazla sabır ve inayet gösteren , Türklüğü ve İslamiyeti kılcal damarlarından , ruhuna kadar işlemiş , toplum liderliği vazifesi yapacak talebeler yetiştirmelidirler .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğru söylüyorsun , Gönülleri kazanmak kolay değil , onun için Rusya ile iyi geçinip , Türkistan coğrafyasındaki halklar ile gönül bağları kurmalıyız . Özlerine dönmeli , Rusça'yı önemsiz addetmeliler . Camilere daha çok uğramalı , Özde Türk ve İslam toplumu olduklarını hissetmeliler .
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevmeyen sevmez o zaman Türk Türk e biat etsin Ata topraklar Turanda birleşecek aks idurumda çin bunlarında yutacak
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • sadaakat 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet AB ye karşı muhakkak bir Pakt yapılmalı buda Türkiyenin önderliğinde olur. Hem islam birliği hem Türk birliğii hem G8 bunları canlandırıp daha aktif hale getirmek lazım. Enerji insan kaynağı Genç nüfus Bunlarda...Avrupaya çok güzel bir muhalefet olur. Görüldüğü gibi Avrupa Enejisiz ve insan kaynaksız bir yıllık ömrü olur. Her ittifakta rusya ve Çini yandaş almakda fayda vardır...
    Cevapla
  • MT. 1 yıl önce Şikayet Et
    G8 ne demek ? Siyasi literatürde " Gelişmiş 8 ülke" anlamında kullanılır. Siz burada hangi anlamda kullandınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle